Toinen osa nuorten seikkailusarjasta ilmestynyt - Pirre, syvissä vesissä

Lehmussalmen lukion syksyllä aloittava, 16 vuotta täyttävä, Pirre Köngäs löytää kesälomamatkallaan Espanjasta hiekkarannalta erikoisen kauniin simpukan kuoren. Kuori ja siihen kiinnittynyt helmi ovat vetehisten ja keijujen voimauttimet yhdessä, minkä Pirre huomaakin melko pian palattuaan Suomeen. Niiden avulla hän pystyy hengittämään vedessä sekä siirtymään lyhyitä matkoja ajatuksen voimalla.

Voimauttimet houkuttelevat kuitenkin uusia Pahan liittolaisia edellisvuotisten lisäksi aiheuttaen sekä Pirrelle että hänen ystävilleen Hannalle ja Jerelle useita vaarallisia tilanteita niiden yrittäessä saada voimauttimet haltuunsa. Luonnonkansoista peräisin olevat oppaat eivät aina ehdi ajoissa paikalle auttamaan, minkä vuoksi myös Jeren isoveli, Jyrki, joutuu pelastamaan ystävykset useita kertoja. Voimauttimien aiheuttamien ikävien sivuvaikutusten vuoksi Pirre ei lopulta toivo mitään muuta kuin tietoa voimauttimien tuhoamiseksi.

Pirre – syvissä vesissä on jatkoa sarjan edelliselle osalle Pirre – lentävä fillaristi. Pirren tehtävänä on tuhota luonnonkansojen voimauttimet ennen kuin ne joutuvat Pahan haltuun, sillä Pahan hallinnassa ne uhkaavat syöstä maapallon luonnonjärjestyksen kaaokseen.

Julkaisija: Wellamo Penger Julkaistu vain E-kirjana, 220 sivua ISBN: 978-952-282-301-4

Score: 0

Luin myös Pirre-sarjan ensimmäisen osan ja mielestäni Pirret ovat melko nopealukuisia, vaikka sivuja on yli 200.  E-kirjan lukeminen onnistuu joko tietokoneella tai tabletilla. Itse luin ne tabletilla, joka on melkoisen näppärä väline tähän, mutta kuulemma myös tietokoneella onnistuu hyvin.

Kirjoissa oli jännitystä ja huumoria ja se kertoi lähinnä nuorten elämästä. Sekaan oli eksynyt myös vanhoja ihmisiä, joiden kanssa nuoret olivat tekemisissä. Nuorten elämään sekoittuivat myös ns. luonnonkansat (tontut, haltijat, jne.) ja niiden mukanaan tuomat erikoiset taidot ja tapahtumat. Kirjassa ei keskitytty juurikaa nuorten ongelmiin eikä kiroiltu (, mikä oli mielestäni hyvä asia). Jännityksen ja huumorin lisäksi kirjoissa oli myös ripaus romantiikkaa.

Suosittelen lämpimästi kaikille hyvänmielen lukemista hakeville.

PS. Laitan vielä linkin, mistä Pirre-kirjat löytyvät:

https://kirja.elisa.fi/ekirja/pirre-syvissa-vesissa-tarina-jatkuu

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?