Foorumien säännöt

Foorumien/blogien viestien tilaaminen ja tilausten peruminen: rekisteröidy / kirjaudu ensin sivustolle ja tee muutokset Tilaa-sivulla.

Keskusteluihin osallistuminen: Foorumeille ja blogeille voi lähettää viestejä vain sisään kirjautuneena. Tällöin viestin kirjoittajaksi tulee automaattisesti käyttäjätunnuksesi, joka voi olla nimesi tai nimimerkki. Käyttäjätunnus on henkilökohtainen, sen omistajan tietää vain Kirjastot.fi:n toimitus.  Anonyymia viestiä ei foorumilla julkaista. Rekisteriseloste.

Viestin poistaminen: jos haluat poistaa viestisi, lähetä tästä pyyntö Kirjastot.fi-toimitukseen.

Viestien haku: kaikki viestit ovat haettavissa Kirjastot.fi-sivujen yläreunassa olevalla haulla. Viestit indeksoituvat toistaiseksi esim. Googleen.

Kirjastot.fi-foorumeilla tulee noudattaa hyviä tapoja ja Suomen lakia. Keskustelussa ei mennä henkilökohtaisuuksiin. Keskusteluihin ei saa massapostittaa viestejä. Kirjastot.fi-toimitus poistaa epäasialliset, sääntöjenvastaiset ja keskustelua muulla tavoin häiriköivät viestit. Kirjastot.fi-toimitus ei vastaa viestien sisällöstä.

Kirjastoammatilliset keskustelufoorumit on tarkoitettu vain kirjastoihin, kirjastopalveluihin ja -työhön suoraan liittyvistä asioista keskusteluun. Foorumien tulee hyödyttää kirjastopalveluiden ja kirjastotyön kehittämistä. Poikkeuksena tästä on Pienkustantajien uutuuksia -foorumi.

Viestien tulee olla tiiviitä ja mieluiten yhteen asiaan kerrallaan keskittyviä. Foorumit eivät ole yleisiä jutustelukanavia, joissa voi esim. toistaa itseään loputtomiin tai joissa keskustellaan keskustelun vuoksi. Tiettyyn keskusteluun osallistuminen edellyttää keskustelun aikaisempien viestien lukemista, eikä keskusteluun yleensä kannata osallistua, jos siihen ei ole jotain olennaista lisättävää. Keskustelussa pidättäydytään vain asioissa ja argumentoidaan täsmällisesti.

Kaikki kirjastojenväliset tietopalvelukysymykset lähetetään Tieto-listalle. Muut kysymykset lähetetään Kysy kirjastonhoitajalta -palveluun