Postitien viestit -kirja ilmestynyt

Vanha Postitie on nyt kirjoissa ja kansissa

"Postitien viestit- kulttuuriympäristö kertoo" nostaa esille vanhan Postitien reitin Varsinais-Suomessa ja houkuttelee lukijan vietäväksi. Sillat, mutkat, kartanot, palokaluvajat, kiviaidat ja kultuurikasvit... Arkkitehti Viri Teppo-Pärnän tekstissä kuuluu hiekkatien rahina ja kuvissa häivähtää piennarkukkien tuoksu.

Postitielle voi lähteä kuin kuin menneen ajan tutkimusmatkalle tai kuvitella olevansa ulkomailla, syventyä paikkakunnan tarinoihin ja ihmetellä nykyajan ilmiöitä vaikkapa keskiaikaisen kirkon seinustalla tai kivisillan juurella. Postitien viestit voivat suuntautua eri ryhmille: matkailijoille, tien varren asukkaille, päättäjille, yrittäjille, viranomaisille ja kotiseutuväelle. Kulttuuriympäristöä kannattaa vaalia.

35,-Hinta (sis alv.)Kirjan tuottajina ja pääasiallisina rahoittajina ovat Kulttuurimaisema-hanke ja Postitie-hanke sekä Vehmaan kulttuurihanke.

Toimituskuntaan sen eri vaiheissa ovat kuuluneet Eeva-Liisa Arèn (Tiehallinto), Hannele Hartikainen (Varsinais-Suomen Liitto), Leena Lehtomaa (Varsinais-Suomen ympäristökeskus, Kulttuurimaisema-hanke), Hanna Nurminen (Postitie-hanke, Archipelago Cultural Management Oy), Tuula Sarlin (Tiehallinto), Eija Suna (Turun maakuntamuseo) ja kirjan kirjoittaja Viri Teppo-Pärnä (Varsinais-Suomen taidetoimikunta). Kirjan kustantajana on Rannikkoseudun Sanomat Oy.

Kirjaa saa mm. Raision Kirjasta, Kirjakauppa Birgitasta Naantalissa, Kirja-Vakasta Uudessakaupungissa ja Rannikkoseudun Sanomista.

Kirjaa voi tilata: postitie@rannikkoseudunsanomat.fi

Sari MarkkoRannikkoseutu02 436 16 16

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?