Pienkustantajien uutuuksia

Kuvaus

Pienkustantajien uutuuksia

Selkokirjoja ensimmäistä kertaa serbiaksi

Score: 0

Nyt selkokirjoja löytyy myös serbiaksi! Balkanilla selkokieli on vielä suhteellisen tuntematon, mutta nyt ensimmäiset serbiankieliset kirjat ovat ilmestyneet. Kirjailija Sabira Ståhlbergin kirjoja on aikaisemmin käännetty bulgariaksi.

Kirjat löytyvät jo nidottuina ja e-kirjoja on tulossa piakkoin.

Lättlästa böcker första gången på serbiska

Score: 0

Nu finns lättlästa böcker också på serbiska! På Balkan är lättläst ännu relativt okänt, men nu har de första lättlästa serbiska böckerna utkommit. Tidigare har författaren Sabira Ståhlbergs böcker översatts till bulgariska.

Böckerna finns tillgängliga som pappersböcker och e-böcker kommer snart.

Pummangista Grjazovetsiin - Talvisodan ensimmäisen sotavangin muistelmat

Score: 0

Veikko Salkion (1912–2006) talvisota alkoi jo 28.11.1939 noin kello 17, kun hän kahden rajavartijatoverinsa kanssa joutui venäläisten sieppaamaksi Kalastajasaarennon Pummangissa. Kolmikon matka vei Murmanskin ja Petroskoin kautta Grjazovetsin vankileirille. Vapaus koitti vihdoin huhtikuussa 1940.

Salkio kirjoitti muistelmansa tuosta retkestä jo 1970-luvulla, mutta ne
julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa. Vaikka tarina on monin tavoin
traaginen, pääosassa eivät ole ankarat olosuhteet, vaan ihmiset, joista kullakin on oma tarinansa, oma tapansa selviytyä.

Sukukirja Soinin Silvoset

Score: 0

Kirja Soinin Silvoset (isbn 978-952-7077-08-5) käsittelee nimensä mukaisesti Soiniin 1800-luvun lopulla syntynyttä Silvosen sukuhaaraa. Sukuhaara on syntynyt, kun Lehtimäellä syntynyt Heikki Israelinpoika Silvonen (s. 1854) vaimonsa Hanna Matintytär Kujalan (s. 1857) kanssa muutti Soiniin. Hanna oli syntyperältäänkin soinilainen. Heikin isä oli Lehtimäen Roposen sukua, mutta ostettuaan osan Lehtimäen Silvosen talosta ja muutettuaan siihen hän sai sukunimekseen Silvosen.

Marian luut - kiehtova sukutarina

Score: 0

Anna Tiitan kolmas kirja Marian luut on kiehtova fiktiivinen sukutarina. Kirja syntyi viiden vuoden työn tuloksena. Tarina kuljettaa lukijaa 1865 vuodesta aina vuoteen 2014.

"Kirjassa lyövät kättä etelä ja pohjoinen. Luonnon keskellä Väylän varressa elävät lappilaiset ja Stockmannin herkkuosaston asiakkaat, jotka puhuvat keskenään ruotsia.

Kirahvi Mainion kirjasarja

Score: 0

  Kirahvi Mainion kirjasarja kertoo Mainio-nimisestä 4-vuotiaasta kirahvilapsesta, joka asuu elefanttiperheessä. Mainion kirahvivanhemmat asuvat vuorten takana. Elefanttiperheessä asuvat myös tiikerinpentu Erkko Kekkonen ja Elefantti-veli Krokotiili.

  Sarjan ensimmäisen osan, Tärkeä koti -kirjan teemoina ovat koti ja lapsen perustarpeet. Kirjan avulla voi ottaa puheeksi ja käsitellä kotiin liittyviä asioita yhdessä perhehoidossa asuvan lapsen kanssa.

  Tapani Tukiainen: Pyhän Olavin polulla

  Score: 0

  Trondheimiin matkaavien joukko itki, nauroi ja lauloi. Tunturien tuulisilla paljakoilla hämmästeltiin, mikä energia ja tavaton voima sisältyi näiden – jo kuolemaa maistaneiden – liikkeisiin.

  Tyypit eivät olleet selviytyneet elämästään ilman itsensä kovettamista. Hintana kiillotetusta kuoresta olivat pinnan alle sysätyt paineet, jotka johtivat ikäviin ylilyönteihin, kasvojen menettämisiin, jopa itsetuhoisuuteen. Miekkaa pidellyt käsi menetti otteensa, emäntäänsä totellut palkollinen tunnisti omat tarpeensa ja maailmalla riekkunut rockstara näki vaimon ja hylätyt lapsensa.