Pienkustantajien uutuuksia

Kuvaus

Pienkustantajien uutuuksia

Sukukirja Uurinmäet Soinista

Score: 0

Olemme julkaisseet sukukirjan Uurinmäet Soinista. Uurinmäki on sekä nimenä että sukuna syntynyt 1800-luvulla Soinissa, joka sijaitsee Suomenselällä Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen rajaseudulla. Tiettävästi samannimistä sukua ei ole esiintynyt muualla Suomessa. Kirja sisältää sekä kantavanhempien esipolvia että jälkipolvia tietosuojan sallimissa rajoissa.

Kellarissa tuulee

Score: 0

Tuuli puhaltaa, nostattaa liikkeelle kaikki sisimmän kellariin kätkeytyneet menneen elämän kipupisteet. Sakean pölyn lailla ne yrittävät tukahduttaa runoiljan, mutta hän muovailee pisteet sanoiksi, joilla maalaa:

 

                   … "reijän toiseen ulottuvuuteen

                               missä tähdet tanssivat

                                      kissanpolkkaa

                      sateenkaaren värisellä taivaalla"

 

                         ”Tuli tuuli ja puhalsi

Ville Lindgren: HARMAAN AURINGON SÄIKEET

Score: 0

Hei,

Toinen romaanini Harmaan auringon säikeet on nyt saatavilla! Genreltään uusi kirja on yhdistelmä jännitystä, scifiä ja kauhua.

Lainaus kirjan takakannesta: "Se on tarina lomittuvista maailmoista, risteävistä todellisuuksista ja elämän nielevästä päätepisteestä, johon kaikkeus on kahlittu. Harmaan auringon säikeet tarttuvat ensimmäiseksi Helsinkiin. Kuka uskoisi miestä, jota aika ja tila eivät hallitse?"

Heli Orava: Taivassanat

Score: 0

Taivassanat on seinäjokisen Heli Oravan esikoisrunokokoelma. Sen runot ovat syntyneet vuosina 2015–2018. Kirja on kuvitettu runoilijan akryylimaalauksin, jotka ovat syntyneet intuitiivisesti, luomisen ilon kautta.

Runojen ja voimalauseiden synnyssä on ollut kantavana voimana runoilijan herkkyys nähdä, kuulla ja tuntea elämää ympärillään. – Levossa luovuus nostaa päätään ja sydän on valmis puhumaan, runoilija kuvaa luomisprosessiaan.

Kristian Peltoniemi: II etsivää ja vanhan linnan salaisuus

Score: 0

Christian ja Pete perheineen lähtevät odotetulle Saksan matkalle, jonne heidän piti päästä jo autovarkaiden jahtaamisen jälkeen. Heidän tarkoituksenaan on tutustua vanhaan linnaan, mutta perillä heidät majoitetaankin sen kahteen torniin.

Änkyttävä hotellinjohtaja katoaa mystisesti jo ensimmäisenä iltana ja Peten on käydä samalla tavalla seuraavana aamuna. Eikä kestä kauaakaan, kun pojat löytävät itsensä kaukana sieltä, missä heidän piti lomailla.

Oiva Mäenpää: Maaseutu, minun kotini

Score: 0

Mitä tapahtuu, kun löytää kirjan, jonka luettua elämän suunta muuttuu? Mitä tapahtuu, kun rakkaus luontoa kohtaan muuttuu elämänkatsomukseksi? Voiko luonnon tavallisista pienistä tapahtumista haltioitua yhä uudelleen?

Entä miltä tuntuu olla voimaton ilmaston muuttumiseen vaikuttavien toimien edessä – kun meille, maapallon asukkaille elintärkeitä metsiä pilkotaan kiihtyvään tahtiin energiantuotantoon yhä kroonistuvassa rahantarpeessamme? Miten käy maataloutemme – voiko se selviytyä tulevista haasteista?

Stresa Kustannus

Score: 0

Oletteko kuulleet Stresa Kustannuksesta? Ensimmäiset teokset tulivat ulos painosta vuosi sitten syyskesällä. Novellikokoelmat Mutkanlukutaito ja Riskitön kokeilu ovat saaneet runsaasti kiitosta kriitikoilta. Huovismaista tekstiä, arvioijat ovat todenneet Tero Seppäsen pakinoista Syöksyvirtauksia. Tolkullinen arvopohja on naurattanut jopa soteuudistusta edistäviä. Pienoisromaani Nollariski on jännittävää tekstiä, sen tarina lähtee vyörymää salsatunnilta. Esikoisromaanini Pyhä paha perhe on löytänyt runsaasti lukijoita. 

Talvikki Lusa & Heikki Mahlamäki: Metsänpoikia

Score: 0

Talvikki Lusan ja Heikki Mahlamäen Metsänpoikia-kirja yhdistää valokuvia, grafiikkaa ja runoja: kirja on yhtä aikaa taidekirja, kuvateos ja lorukirja.

Metsänpoikia vie lukijan luontoretkelle ja muistuttaa, miten teknistyvässä maailmassa suurimpia ihmeitä eivät ole älylaitteiden uusimmat innovaatiot, vaan kotimaamme, ja vähän kaukaisempienkin maiden, erilaiset piipertäjät ja pörriäiset, loikkivat ja lentävät tassuttajat ja siivekkäät, hienointa arkkitehtuuria edustavat kasvit - koko luonto.

Räppikukko Riekuu ja Susikukka

Score: 0

Romaani- ja näytelmäkirjailijana tunnetun Markku Hattulan toinen lastenkirja on itsenäinen jatko-osa aikaisemmin ilmestyneelle Räppikukko Riekuu maailmalla -kirjalle. Kirjan teemoina ovat auttaminen, ystävyys ja erilaisuuden hyväksyminen.

Leppoisan hauskaan kerrontaan antaa mukavan lisän jokaisen luvun lopussa oleva"räppiruno". 

         Vinhaan pyörii sipiratas myllyn

  Nikolai sen päältä koskeen kastaa pyllyn

               tanssii veden päällä ilakoi