UUSI lastenkirja: KIRJANPAINAJA ja eräs toinen tarina

etukansi

KIRJANPAINAJA ja eräs toinen tarina on hauska ja tunnelmallinen kuvaus metsiemme pienistä asukeista. Kirja sisältää kaksi luontoaiheista tarinaa, joiden pääosissa seikkailevat Torttulan metsässä asuva kirjanpainaja-kovakuoriainen ja hyväntahtoinen pihlajanmarjakoin toukka. Tarinoiden kantavia teemoja ovat toisista välittäminen ja ihmisen suhtautuminen luontoon ja eläimiin.

Kirjan koko
sivun kuvat on toteutettu akryylimaalauksina kankaalle. Pienemmät
kuvat ovat akvarelli-tussi-piirrustuksia. Kirja sisältää kymmenkunta kokosivun värikuvaa ja saman verran pienempiä kuvia.

”Kirjanpainaja oli pieni kovakuoriainen, joka tykkäsi kirjoittaa uutisia omaksi ilokseen. Se asui puun ja kuoren välissä pikkuruisen mäihiäisen kanssa. Eräänä iltana kirjanpainaja sai vuorostaan kuulla uutisia, jotka eivät olleet mieluisia.

Sinä syksynä oli ollut vain vähän marjoja pihlajissa, ja pihlajanmarjakoi joutui asustamaan yhdessä talviomenapuun omenista. Ennen kuin sen kotiomena putoaisi, tulisi sen siirtyä maahan talvehtimaan. Laskeutuessaan kutomansa hennon nauhan varassa kohti nurmikon pintaa se törmäsi odottamattomiin esteisiin.

Nämä kaksi tarinaa esittelevät joukon metsiemme asukkeja. Oletko sinä kuullut ennen kirjanpainajasta, kuolemankellosta tai mäihiäisestä?”


Tekijä: Noora Lankinen
Ikäsuositus: 3+, lapset ja nuoret
Aineistolaji ja sidonta: kovakantinen lankasidottu kirja
Sivumäärä: 36 s.
Mitat: 21,5 x 26 x 0,9 cm (korkeus x leveys x syvyys)
ISBN: 978-952-94-3615-6

 

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.