Tuula Pelttari: Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat

Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat on pirkkalaiskirjailija Tuula Pelttarin odotettu neljäs romaani. 15-vuotiaana aloitettu käsikirjoitus jatkaa kirjailijan esikoisteoksen, Anuba, jumalten tytär (1981), teemaa.

Pelttarin elämän johtotähtenä on ollut lapsuudesta lähtien muinainen Egypti ja myöhemmin myös Maya-kulttuuri. Ne ovat heijastuneet kirjailijan piirroksiin jo varhaislapsuudessa ja myöhemmin koulu- ja työelämässä taiteeseen, maalauksiin ja savitöihin. Niistä syntyi radio-ohjelma ”Anubiksen aika” ja Ylämaalla niin kutsutussa Pyramidipitäjässä ollut taiteilijakoti, Villa Anuba.

Pelttarin uusin kirja on erilainen elämäkerta. Se ulottuu kirjailijan voimakkaisiin uniin menneiden elämien tähtihetkistä, jotka eivät ole päästäneet häntä rauhaan. Unien, enkelien ja jälleensyntymien kavalkadi on erikoinen lukukokemus, jolle antaa hohtoa unien ja kokemusten sanoma sekä lapsuudesta saakka tehdyt muistiinpanot, jotka kehittyivät kirjaksi. Muistamiselle on osattava raivata tilaa, se palkitsee yllättävällä tavalla.

Tuula Pelttari: Karamellikuninkaat

Pelttari, Tuula (2016). Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat. Kurikka: Valmiixi. 272 s. Kansien ja sisuksen kuvat: Tuula Pelttari. ISBN 978-952-5965-35-3 (kuvitettu).

Luokitus: UDK 894.541, YKL 84.2.

Asiasanat: Egypti, egyptiläiset, Jukatan, mayat; unet, enkelit, matkakertomukset; rajatieto, henkisyys, henkinen kasvu; romaanit, kaunokirjallisuus, jännityskirjallisuus, draamakirjallisuus

Kirjan esittely: http://www.valmiixi.fi/2016/05/tuula-pelttari-karamellikuninkaat.html

Lisätiedot: BTJ Digikirjo, Kirjavälitys ja muut sekä http://www.valmiixi.fi/

Score: 0

Pirkkalaiskirjailija Tuula Pelttarin haastattelu löytyy uusimmasta Ultra-lehdestä sekä pitkä, yli tunnin mittainen haastattelu YouTubesta. Pelttari kertoo niissä elämästään, muistoistaan ja henkisistä kokemuksistaan, jotka ovat vaikuttaneet uusimman Karamellikuninkaat-kirjan syntyyn.

Lisätietoa löytyy kustantajan sivuilta:

http://www.valmiixi.fi/2016/09/tuula-pelttari-vie-muinaiseen-egyptiin.html

http://www.valmiixi.fi/2016/09/tuula-pelttarin-egypti.html

Score: 0

Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat on pirkkalaiskirjailija Tuula Pelttarin neljäs teos. Se jatkaa 35 vuotta sitten julkaistun esikoiskirjan Anuba, jumalten tytär teemaa. Kirja nousi aikoinaan 9. sijalle "Mitä Suomi lukee 10 kärjessä" -listalla.

Karamellikuninkaat on arvosteltu juuri ilmestyneessä Ultra-lehdessä. Sen mukaan kirjan tarina on kirjoitettu niin elävästi, että tapahtumat kaappaavat mukaansa. Pelttari sai hiljattain tunnustusta myös Rajatiedon yhdistys ry:n stipendin muodossa.

Lisätietoja löytyy kustantajan sivuilta:

http://www.valmiixi.fi/2016/11/pelttarin-karamellikuninkaat-elavasti.html

 

Score: 0

Kirjailija Tuula Pelttarin romaani Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat on ehdolla Vuoden rajatietokirjaksi 2016. Yleisö voi äänestää suosikkiaan Ultra-lehden nettisivuilla. Voittaja ja yleisön suosikki paljastetaan helatorstaina 25.5. Ultran toimitiloissa Kylämällä.

 

Tuula Pelttari

 

Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat ilmestyi viime vuoden heinäkuussa. Sen Egypti-osuus on jatkoa kirjailijan vuonna 1981 ilmestyneelle esikoisromaanille Anuba, jumalten tytär. Karamellikuninkaat kertoo farao Ekhnatonista ja tämän neljännestä tyttärestä, Pienestä Auringosta. Kirjan toinen osa sijoittuu Jukataniin, Maya-kulttuuriin.

Löytyyhän Karamellikuninkaat jo kirjastonne valikoimista? Se on saatavilla suoraan Valmiixi-pienkustantamosta sekä kirjavälitysten kautta.

Lisätietoja löytyy kustantajan sivuilta: http://www.valmiixi.fi/2017/04/pelttarin-karamellikuninkaat-ehdolla.html

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?