Turjantaara, fantasiaseikkailu Suomen Lapissa

TURJANTAARA, KULTAINEN SOLKI. Lasse Keson nuorille ja aikuisille kirjoitettu kantaaottava seikkailufantasia. Sivuja 456. Kustantaja: Juttutalo.

TURJANTAARAN tarina sijoittuu lähitulevaisuuteen, jolloin itsekkyydestä on tullut hyve ja valehtelusta uusi normaali. Kuilu ihmisten välillä on revennyt rotkoksi. Oikeus, totuus, moraali ja vastuu ovat enää vain outoja sanoja ihmisten mielissä. Perinteinen joulu on jo lähes unohtunut ja korvattu ostospyhillä. Ainoastaan dublinilaisessa orpokodissa asuva, kaikkien kiusaama Samuel vielä muistaa vanhan joulun. Hänellä on siihen syynsä. 

Eräänä yönä Samuel löytää hautausmaalta erikoisen esineen, Kultaisen Soljen ja pian tajuaa olevansa vastuussa koko maailman tulevaisuudesta. Samuelin täytyy löytää Lapin tuntureille muinoin kadonnut kuuluisa velho, Turjantaara, ennen kuin aika pysähtyy Keskitalven juhlan huipentumana. Jos Samuel ei onnistu tehtävässä, katoaa maailmasta ilo, suvaitsevaisuus ja tahto hyvään.

Alkaa hurja seikkailu Suomen Lapissa, jossa oppaanaan Samuelilla on Uttu, outo kulkija dublinilaiselta hautausmaalta ja perässään Valhöllin hyytävä pahuus.

 

Lasse Keso on pitkään elokuva-alalla toiminut moniottelija; ohjaaja, käsikirjoittaja, leikkaaja ja kuvaaja, mikä näkyy myös Turjantaaran vetävässä kerronnassa. Turjantaara on Keson esikoisteos. Runoista, lauluista, loitsuista ja räpeistä vastaa Minna Keso. Kirjan kartasta ja piirroshahmoista Riku Similä.

Tarina pohjaa Keson jo vuosia sitten kirjoittamaan elokuvakäsikirjoitusluonnokseen, joka palasi aina vuosien varrella kirjoittajan mieleen. Populismin nousu ja viimeaikaiset tapahtumat nostivat kirjassa käsitellyt teemat lopulta niin ajankohtaisiksi, että kirja vaati tulla kirjoitetuksi.

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.