Terttu Rajala: Sulkia ja sammalia

Sulkia ja sammalia  on Terttu Rajalan esikoisrunokokoelma. Se sisältää runoja ja valokuvia luonnosta. Kirjan mustavalkokuvat ovat puolison, luontokuvaaja Esko Rajalan, ottamia. Molemmat ovat biologeja ja luonnonystäviä.

Runokokoelma koostuu neljästä osasta. Kaksi ensimmäistä osiota kuvaa metsän ja suon, tuulen ja veden tuomia onnenhetkiä luonnossa. Kolmas osio sisältää huolia, koskettavia kirjeitä tulevaisuudesta. Neljännen osan proosarunot kuvaavat ihmistä osana maailmankaikkeutta.

Rajalan runoista välittyy ilo ja lämpö luontoa kohtaan, mutta myös syvä huoli luonnon säilymisen puolesta. Kirjan kirjoituspalkkiot hän ohjaa Luonnonperintösäätiölle. Säätiö käyttää lahjoitusvarat maanhankintaan suojelutarkoituksiin.

Vai tavallinen tiitiäinenkö? / Tämä ilonkantaja? / Vaikka tuollaiset sulatkin, joiden saamiseksi 150 miljoonaa lintutyövuotta? // Että turha iljetyskö tuo ötökkä? / Annetaan sen elää, / vaikka emme tiedä miksi, / pyhät pienet jalkansa, / vaikka emme tiedä minne.

Rajala, Terttu (2016). Sulkia ja sammalia. Kurikka: Valmiixi. 88 s. Kuvat: Esko Rajala. ISBN 978-952-5965-42-1 (kuv.).

Luokitus: UDK 894.541-1, YKL 82.2.

Asiasanat: runot, proosarunot, luonto, luonnonsuojelu, elämäntaito; Kuortane, Alavus, Kuortaneenjärvi, Pennalanlahti; kaunokirjallisuus, esikoisteokset

Kirjan esittely: http://www.valmiixi.fi/2016/08/terttu-rajala-sulkia-ja-sammalia.html

Lisätiedot: BTJ Digikirjo, Kirjavälitys ja muut sekä: http://www.valmiixi.fi/

Score: 0

Kuortanelaisen biologi Terttu Rajalan esikoisrunokokoelma Sulkia ja sammalia on saanut kiinnostuneen ja kiittävän vastaanoton. Kirja on kuvitettu puolison, luontokuvaaja Esko Rajalan ottamin mustavalkokuvin.

Runoilijan mietteitä kävi kirjaamassa Viiskunta-lehti. Lämminhenkiseen haastatteluun pääsee kustantajan sivuilta:

http://www.valmiixi.fi/2016/10/terttu-rajala-herattelee-vastuuseen.html

 

Score: 0

Lehtori Terttu Rajalan luontorunokokoelma Sulkia ja sammalia on arvosteltu Kuurtanesseuran joulu -lehdessä. Arvostelu kiittää runojen kirkkaita ajatuksia ja myös puolison, luontokuvaaja Esko Rajalan ottamia luontokuvia.

Arvostelun voi lukea kokonaisuudessaan kustantajan sivuilta:

http://www.valmiixi.fi/2016/12/terttu-rajalan-pienia-ja-suuria-ihmeita.html

 

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?