Tapani Tukiainen: Juopunut pursi - kouluvierailulla Nepalissa

Kirjailija Tapani Tukiaisen juttukeikka nepalilaiseen vuoristokouluun Himalajan eteläpuolella paisuu hetkessä arkisen elämän ja aherruksen hämmästelyksi. Poikkeuksellisen helteen keskellä eletään aivan kuin vuosikymmenien takaisessa, mettä ja makeaa hunajaa tihkuneessa todellisuudessa.

Mutta vielä räväkämpää on tulossa. Matkasta muodostuu kaikkien aikojen keikka, kun runoilija Arthur Rimbaud’n Juopunut pursi ilmestyy sotkemaan ikivanhoja perinteitä. Kyläläiset kerääntyvät katsomaan peltoaukioiden poikki lähestyvää, maailman meriä kyntänyttä purtta. ”Tule, pursi. Tule, tule! Tämä on se paikka, jossa sinua on kaivattu ja odotettu.”

Romaani Juopunut pursi - kouluvierailulla Nepalissa on Tukiaisen yhdestoista teos. Nepalin Himalajan poluista hän on kirjoittanut aikaisemmin kolme vaellus- ja unipäiväkirjaa.

Kirjailija lahjoittaa kirjan tekijänpalkkiot ja myyntituoton vuosilta 2021-2022 Sindhulin akatemialle.

9789525965681

Tukiainen, Tapani (2021). Juopunut pursi - kouluvierailulla Nepalissa. Kurikka: Valmiixi. 138 s. Kannen kuva: Katja Tukiainen. ISBN 978-952-5965-68-1.

Ilmestymisaika: 10/202, huom. kustantajan ennakkomyynnissä ilmestymiseen saakka

Luokitus: UDK 894.541, YKL 84.2.

Asiasanat: Nepal, Himalaja, koulutus, koulunkäynti, vuoristot, monsuunit, matkailu; lyriikka, Arthur Rimbaud; unelmat, tyytyväisyys, elämän tarkoitus; romaanit, kaunokirjallisuus

Esittely: http://www.valmiixi.fi/2021/09/tapani-tukiainen-juopunut-pursi.html

Lisätiedot: Booky, Kirjastopalvelut, Kirjavälitys ja muut sekä http://www.valmiixi.fi

Score: 0

Entä jos ystäviä olisivat muutkin kuin tässä elämässä elävät?

Laitilan Sanomat haastatteli kirjailija Tapani Tukiaista hänen uutuuskirjastaan Juopunut pursi. Siinä mukana matkaa ystävä vuosisatojen takaa.

Tukiainen kertoo haastattelussa myös elämästään, joka on kuljettanut häntä Laitilasta Poriin ja Kuusankoskelle, Lahteen ja Helsinkiin - ja niin moniin moniin paikkoihin ulkomailla, niihin joista hän kirjoissaan kertoo.

Lue lisää kustantajan kotisivuilta ja Tukiaisen kirjasta:

http://www.valmiixi.fi/2022/03/tapani-tukiaisen-juopuneessa-purressa.html

Score: 0

Kirjailija Tapani Tukiaisen uusi kirja, Juopunut pursi - kouluvierailulla Nepalissa, on arvosteltu Kotimaa-lehdessä. Arvostelun on kirjoittanut Matti J. Kuronen.

Arvostelu kiittää teosta siitä, että se vie lähelle paikallisia ihmisiä - se kutsuu lukijaa matkalle. Myös kirjailijan tapa kuunnella ja porautua ihmisen sielun syvyyksiin saa Kuroselta kiitosta.

Kirja-arvostelun pääsee lukemaan kustantajan kotisivujen kautta:

http://www.valmiixi.fi/2022/07/kirja-arvostelu-juopunut-pursi-kutsuu.ht…

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.