Sukukirja Soinin Silvoset

Kirja Soinin Silvoset (isbn 978-952-7077-08-5) käsittelee nimensä mukaisesti Soiniin 1800-luvun lopulla syntynyttä Silvosen sukuhaaraa. Sukuhaara on syntynyt, kun Lehtimäellä syntynyt Heikki Israelinpoika Silvonen (s. 1854) vaimonsa Hanna Matintytär Kujalan (s. 1857) kanssa muutti Soiniin. Hanna oli syntyperältäänkin soinilainen. Heikin isä oli Lehtimäen Roposen sukua, mutta ostettuaan osan Lehtimäen Silvosen talosta ja muutettuaan siihen hän sai sukunimekseen Silvosen.

Sukukirjassa esivanhempia on mainittu 1400-luvulta lähtien. Kantavanhempien lähimmät esipolvet ovat Lehtimäeltä ja Soinista sekä niiden naapuripitäjistä. Esivanhempiin kuuluvat Lehtimäen ja Soinin varhaisimmat asukkaat, mutta heidän ohellaan esivanhempia oli ennen muuta Pohjanmaan Järviseudulta eli mm. Alajärveltä, Vimpelistä, Lappajärveltä, Evijärveltä, Vetelistä, Kaustiselta, Teerijärveltä ja Kruunupyystä. Lisäksi tärkeitä esivanhempien asuinseutuja olivat tietysti Ähtäri, Töysä ja Karstula-Saarijärvi. Kantavanhemmilla on lähes 700 yksilöityä esivanhempaa, joista siis valtaosa edellä mainituista pitäjistä.

Sukuhaaran nykypolvia on esitelty lyhyin tekstein ja kuvin tietosuojasäädösten rajoissa. Sukuhaaran historiallisen kontekstin hahmottamiseksi kirja sisältää laajahkon tiivistelmän sekä yleisestä historiasta että Lehtimäen ja Soinin seudullisesta historiasta 1000-luvun tienoilta 1900-luvun alkuun. Lisäksi kirjaan on sisällytetty esimerkinomaisesti suvun esivanhempien muihin sukuhaaroihin kuuluvia merkittäviä henkilöitä havainnollistamaan sukuverkostojen syntyä ja laajuutta.

Kirjan on koostanut Soinia kotikuntanaan pitävä Matti Uurinmäki, joka aikaisemmin on julkaissut sukukirjan Uurinmäet Soinista (isbn 978-952-7077-06-1). Kirjoittajan puoliso kuuluu Soinin Silvosten sukuhaaraan. Kirja on A4-kokoinen, kovakantinen, värikuvallinen ja käsittää 400 sivua. Kirjan on kustantanut Naruska Saivo Oy ja se on ilmestynyt marraskuussa 2019.

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?