Šip šap šapšâ - lasten loruja inarinsaameksi 

"Šip šap šapšâ, jo-uvks määlis kapša?" Riitta Vesala tiivtah mainâsteh Säämi luándust já kulttuurist mut meiddei häldein já nuáidiááhuin. Toh heivejeh suotâs luuhâmpittán nuuvt párnáid ko puárásubboid-uv.

Vesala áámmát lii párnáikärdimáttáátteijee. Sun lii máttááttâllâm anarâškielâ rävisolmožin já lii tast maŋa pyevtittâm ennuv mainâsijd, maid puáhtá luvâdiđ anarâškielâlijn kielâpiervâlijn.

Kirjeest láá fáárust meiddei tiivtâi suomâkielâliih jurgâlusah.

"Sip sap siika, joko liemi kypsyy?" Riitta Vesalan lorut kertovat Saamenmaan luonnosta ja kulttuurista, mutta myös haltioista ja noita-akoista. Ne käyvät mukavana välipalana niin lapsille kuin vanhemmillekin.

Vesala on ammatiltaan lastentarhanopettaja. Hän on opetellut inarinsaamea aikuisena ja sen jälkeen tuottanut paljon luettavaa inarinsaamenkielisten kielipesien käyttöön.

Kirjan loruista on tehty yksinkertaiset suomennokset kirjan loppuun suomenkielistä yleisöä varten. Suomennokset on tehnyt Petter Morottaja. Kirjan on julkaissut Anarâškielâ servi ry.   Inarinsaamenkielinen versio kirjasta on julkaistu jo aiemmin verkkokirjana.

Lisätietoja (mm. kirjan hinta, tilausosoite ym.) osoitteesta haldattah(at)anaraskielaservi.fi

 

Saamenkielinen lorukirja

 

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?