Sergey Gorshkov: Kamtšatkan karhut - nyt myös e-kirjana Ellibsiltä

Sergey Gorshkov: Kamtšatkan karhut, e-kirja ISBN 978-952-68496-1-4

Teos on saatavana myös englanninkielisenä e-kirjana: Odyssey through Kamchatka ISBN 978-952-68496-7-6

Viime vuonna julkaistu Sergey Gorshkovin, Venäjän tunnetuimman luontokuvaajan, näyttävä luontokuvateos Kamtšatkan niemimaalta on saatavana myös e-kirjana Ellibsin kautta. Kyseessä on painetun kirjan ulkoasun mukainen näköiskirja.

Kansainvälisesti palkittu Sergey Gorshkov on voittanut kahdesti Venäjän vuoden luontokuvaajan tittelin ja on ensimmäinen venäläinen National Geographicin kuvaaja. Hänen teoksiaan ei ole aiemmin julkaistu suomeksi.  

Takakansiteksti:

Tämä ei ole vain kirja Kamtšatkan upeasta luonnosta, vaan myös kirja miehestä ja hänen matkoistaan karhujen valtakunnassa siksi, joka hänestä ihmisenä ja valokuvaajana on tullut. Kamtšatkan niemimaa itäisimmässä Siperiassa on yksi maailman suurimmista ja koskemattomimmista erämaa-alueista. Pinta-alaltaan hieman Suomea suuremman tuliperäisen alueen kesytön luonto teki Sergey Gorshkoviin lähtemättömän vaikutuksen. Kamtšatkan Kuriilienjärvi on hänelle rakkain paikka maailmassa. Siellä on maailman suurin kuningasmerikotkien talvehtimisalue, Aasian tärkein punalohen kutujoki ja se on Kamtšatkan suurimman karhupopulaation turvapaikka.

”Jotta saisi vangituksi ja välitetyksi silmänräpäyksessä eläimen luonteen, sen taipumukset, olennaisen siitä, mitä sille juuri sillä hetkellä tapahtuu, täytyy kirjaimellisesti elää karhujen parissa: istuskella, tarkkailla, kytätä oikeaa hetkeä, ja kun se hetki tulee, ymmärtää käyttää tilaisuutta hyväksi. Toisin sanoen: täytyy mahdollisimman pitkälle sulautua ympäristöön ja joksikin aikaa tulla osaksi sitä, osaksi kesytöntä luontoa.”

Sergey Gorshkov on Venäjän tunnetuin ja kansainvälisesti arvostettu luontokuvaaja, entinen metsästäjä, joka puhuu kameran kanssa tähtäilyn puolesta ja trofeemetsästystä vastaan.

”Otettuani onnistuneen kuvan iloitsen siitä enemmän kuin koskaan iloitsin hyvin osuneesta laukauksesta. Ajan mittaan olen ymmärtänyt, mikä on tärkein etu kameralla metsästämisessä: metsästysvietti tyydyttyy ilman, että tarvitsee tappaa. Aseeni on nykyisin kamera, enkä suuntaa sitä luontoa vastaan, vaan puolustaakseni sitä.”

Sergey Gorshkov: Kamtšatkan karhut

www.lumopublishing.fi
www.facebook.com/lumomag
Twitter: @Lumolehti
Instagram: @lumomagazine

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?