Selkokirjat sopivat ruotsin ja vieraiden kielten opetukseen

Selkokirjoja käytetään Suomessa tukemaan lukemista, mutta kirjat sopivat myös ruotsin kielen ja vieraiden kielten oppimiseen koulussa.

Göteborgin kirjamessuilla useat opettajat kyselivät meiltä sopivia kirjoja maahanmuuttajien kieltenopetukseen”, kertoo Maria Viitasalo. ”He innostuivat monipuolisesta tuotannostamme ja pedagogisista selkokirjoistamme, joita voi käyttää opetuksessa.”

Myös Helsingin kirjamessuilla ruotsin kielen opettajat kyselevät selkokirjoja. Lecti Book Studio ja Bokpil ovat julkaisseet jo 25 eriaiheista selkokirjaa ruotsiksi. Syksyllä 2019 Bokpil järjestää tapahtumia mm. kirjamessuilla.

Maria Viitasalo on kuvittanut toistakymmentä selkokirjaa jo kymmenen vuoden ajan ja opinto-ohjaajana hän tietää, että selkokirjoja tarvitaan yhä enemmän. Selkokirjoja ruotsiksi kirjoittavat Sabira Ståhlberg, Marianne Ståhlberg ja Ursula Vuorenlinna.

Kirjojamme on käännetty myös englanniksi ja niitä käytetään ruotsin ja englannin opetuksessa Suomessakin, tosin vielä aika vähän”, Maria jatkaa. Kirjat löytyvät myös bulgariaksi ja syksyllä 2019 kuusi kirjaa käännetään serbiaksi.

Filip och skuggan

Kesällä 2019 ilmestyi uusi Filip-kirja (Filip och skuggan), joka kertoo tekoälystä ja oppimisesta yhdessä kahden muun jännittävän tekniikkakirjan kanssa. Filip-sarja, joka ilmestyy vuodesta 2006, on löytänyt lukijakuntansa suomenruotsalaisissa kouluissa, mutta viime vuosina useat suomenkielisetkin oppilaat ovat innostuneet lukemaan niitä ruotsiksi.

Kaikki meidän selkokirjamme ovat jännittäviä, helppolukuisia ja hauskoja. Ne tukevat kielen oppimista, niistä oppii helposti sanoja ja teksti on lyhyttä ja ytimekästä. Onnistumisen tunne on tärkeää, kun oppii uutta kieltä”, Maria selvittää ja lisää:

Kielten oppiminen on helppoa, jos lukee hauskoja kirjoja.”

Bokpil - tietoa ja opetusmateriaalit: https://bokpil.eu

Villa Bokpil - kirjat ja tilaukset: https://villa.bokpil.eu

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?