P. D. Ouspensky: Ihmisen sielulliset kehitysmahdollisuudet

Ihmisen sielulliset kehitysmahdollisuudet -kirjan esittelemä menetelmä ihmisen tutkimiseksi on ikivanha, mutta tämän päivän ihmiselle uusi, koska sen lähtökohta on nykytieteestä poikkeava. On olemassa eräitä ihmiseen liittyviä perustavaa laatua olevia ilmiöitä, joita ei ole mahdollista tutkia tieteellisesti.
Ihmisen sielulliset kehitysmahdollisuus, julkaistu 10/2019

Kirjan kirjoittaja, journalisti ja matemaatikko P. D. Ouspensky syntyi Moskovassa 1878. Hän opiskeli G. I. Gurdjieffin johdolla vuosina 1915 – 22. Vuodesta 1921 aina kuolemaansa 1947 asti hän luennoi Lontoossa ja New Yorkissa. Tämän kirjan sisältämät kuusi luentoa muodostavat koko tutkimusmenetelmän opiskelun perustan.

Teoksen pohdinnan kohteena ovat kysymykset, miksi ihmisen tutkiminen on vaikeata ja mitä on tehtävissä näiden vaikeuksien voittamiseksi. Tutkittavat ilmiöt ovat meille kaikille jokapäiväisestä elämästä tuttuja. Jokaisen on mahdollista lähestyä niitä.

Kirjan uusittu ja laajennettu laitos sisältää luennon, jota ei ole julkaistu aikaisemmin. Tässä luennossa Ouspensky kertoo siitä 'Neljännen tien' koulusta, johon hän itse oli yhteydessä. 

“Oikeilla menetelmillä ja oikeanlaisilla ponnistuksilla ihminen voi saavuttaa tajuisuuden hallinnan ja tulla tajuiseksi itsestään sanan täydessä merkityksessä. Mitä se sitten tarkoittaakin, sitä emme nykytilassamme pysty edes kuvittelemaan.”  - P. D. Ouspensky  


 

Kustantaja: Karatas-Seura ry (www.karatas-seura.net)

ISBN 972-952-67239-6-9

Asu: nidottu, koko 13x19

Sivumäärä 172

Tekijä: P. D. Ouspensky, käännös Karatas-Seura ry

Julkaisupäivä: 2.10.2019

Yhteydenotto: karatas-seura@mail.com

Facebook: www.facebook.com/karatas-seura

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?