Oiva Mäenpää: Maaseutu, minun kotini

Mitä tapahtuu, kun löytää kirjan, jonka luettua elämän suunta muuttuu? Mitä tapahtuu, kun rakkaus luontoa kohtaan muuttuu elämänkatsomukseksi? Voiko luonnon tavallisista pienistä tapahtumista haltioitua yhä uudelleen?

Entä miltä tuntuu olla voimaton ilmaston muuttumiseen vaikuttavien toimien edessä – kun meille, maapallon asukkaille elintärkeitä metsiä pilkotaan kiihtyvään tahtiin energiantuotantoon yhä kroonistuvassa rahantarpeessamme? Miten käy maataloutemme – voiko se selviytyä tulevista haasteista?

Puutarhuri, eräopas ja luomuviljelijä Oiva Mäenpää on tarkkaillut Suomen luontoa yli viisi vuosikymmentä. Pitkät havaintosarjat ja lukuisat luonnossa vietetyt hetket ovat muovautuneet tarinoiksi maatilan isännän arkipäivästä ja luonnonystävän pienistä havainnoista. Eri vuodenaikojen tarinoita värittää nelivärikuvitus. Teos on tervetullut kannanotto suomalaisen luonnon ja maaseudun säilymisen puolesta.

Maaseutu, minun kotini

Mäenpää, Oiva (2018). Maaseutu, minun kotini. Kurikka: Valmiixi. 176 s. Kuvat: Oiva Mäenpää, kuvankäsittely: Amon Kivineva. ISBN 978-952-5965-55-1 (sid., kovakantinen, koko 250x200 mm, 4-värikuvitus).

Luokitus: UDK 77, YKL 75.792

Asiasanat: valokuvaus, luonnonvalokuvaus, luonto, maaseutu, metsä, elinympäristö, vuodenajat, eläimet, linnut, maanviljely, luomuviljely, Suomi

Kirjan esittely: http://www.valmiixi.fi/2018/11/oiva-maenpaa-maaseutu-minun-kotini.html

Lisätietoja: Booky, Kirjastopalvelu, Kirjavälitys ja Kirjakaruselli sekä http://www.valmiixi.fi/

Score: 0

Luomuviljelijä, puutarhuri-eräopas Oiva Mäenpään luontokirja Maaseutu, minun kotini ilmestyi viime vuoden lopussa. Teos sisältää Suomea ja maaseutua eri puolilta nähneen Mäenpään pohdintaa luonnon ja maaseudun muutoksesta ja tulevaisuudesta.

Ilkan tekemän kirja-arvostelun mukaan teos on "luonnontarkkailijan kirja luonnosta ja maaseudusta valokuvineen". Arvostelu kiittää Mäenpään kerrontaa ihmisläheiseksi. - Se luo lukijalle kosketuksen tunteen aitoon maalaiselämään.

Varpuspöllö Kuva Oiva Mäenpää

Kiittävä arvostelu luonnehtii Mäenpään luontokirjaa myös teräväksi kannanotoksi suomalaisen luonnon ja sen säilymisen puolesta. Koko arvostelun pääsee lukemaan kustantajan kotisivujen kautta.

Lisätietoja: http://www.valmiixi.fi/2019/02/maenpaan-teos-ottaa-teravasti-kantaa.html

Score: 0

Luontokuvaaja Oiva Mäenpään kirja Maaseutu, minun kotini on esillä Kurikassa ja Jurvassa keskiviikkona 10.04.2019.

Kirjailija esittelee kirjaansa ja kertoo sen synnystä klo 13-15 Kurikan kirjakaupassa (os. Keskuspuistikko 9). Keskiviikkoiltana on vuorossa kirjaan pohjautuva kuvaesitys klo 18 alkaen Jurvan kirjastossa (os. Koulutie 3). Kirjaa on mahdollista ostaa paikan päältä nimikirjoituksen kera.

Maaseutu, minun kotini


Yleisöllä on vapaa pääsy molempiin tilaisuuksiin. - Tervetuloa!

Lisätietoja kirjasta ja tilaisuuksista kustantajan kotisivuilla:

http://www.valmiixi.fi/search/label/Oiva%20Mäenpää

 

Score: 0

Vakka-Suomen Sanomat on kirjoittanut arvostelun luontokuvaaja Oiva Mäenpään Maaseutu, minun kotini -kirjasta (Valmiixi). Kirja-arvostelu kiittää teosta puhuttelevaksi ja sen mukaan Mäenpään tarinat tuovat hyvin esille niitä kokemuksia, joita lapsuudessa maalla syntyi.

- Kirjaan eläytyi ja siinä tuli luettua monta tarinaa yhdellä istumalla, arvostelun kirjoittanut Antti Karlin toteaa.

Luomuviljelijä puutarhuri-eräopas Mäenpää on syntynyt Jurvassa (nyk. Kurikkaa), vaikuttanut muun muassa Lapissa ja pitää nykyään luomutilaa Hämeenkyrössä. Koko arvostelun voi lukea kustantajan sivuilta.

Kirjan esittely kustantajan verkkokaupassa: http://pienkustantamo.blogspot.com/2018/12/oiva-maenpaa-maaseutu-minun-kotini.html

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?