Nuorten seikkailukirja Serengetin salametsästäjät

Serengetin salametsästäjät on (varhais)teini-ikäisille suunnattu nuorten seikkailukirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Tansaniaan ja siellä erityisesti maailman merkittävimpään kansallispuistoon Serengetiin. Lisäksi kirjan tapahtumapaikkoja on mm. Ngorongoron kuuluisa kraatteritasanko, jota nimitetään maailman suurimmaksi eläintarhaksi.

Kirjan päähenkilö Alma on safarimatkalla Tansaniassa isovanhempiensa mukana. Afrikan luonto tarjoileekin parastaan – leijonia kosketusetäisyydellä, uskomattoman kauniin leopardin pentuineen, Suuren vaelluksen valtaisat gnu- ja seepralaumat, sirot gasellit, ylväät kirahvit, vakaasti taivaltavat norsulaumat. Mutta kohdalle osuu myös Afrikan villieläinten pahin uhka – säälimättömät salametsästäjät.

Uhkarohkeasti Alma lähtee leirintäalueelta öiselle kävelylle, mutta huonolla onnella joutuu tekemisiin vaarallisten salametsästäjien kanssa. Pelastuakseen Alman on lähdettävä kävellen vaeltamaan petoja kuhisevalle savannnille. Siellä hän kohtaa raisut ja upeat gepardit. Neuvokkuudellaan Alma selviytyy hengenvaarallisesta seikkailustaan ja paljastaa salametsästäjien puuhat.

Kirjan tapahtumaympäristö on todellinen ja kirjoittajan henkilökohtaisesti kokema. Kirjassa on värivalokuvakuvitus tapahtumapaikoilta. Kirja sisältää runsaasti tietoa Tansanian luonnosta ja sen ohessa mm. ihmislajin alkukodista Oldupaista ja maasai-heimosta.

Kirjan on kirjoittanut Matti Uurinmäki. Teos kuuluu kirjoittajan Seikkailuja maailmalla -sarjaan, jolle on tunnusomaista tapahtumaympäristöjen autenttisuus. Kirja on aikaisemmin ilmestynyt e-kirjana, mutta julkaistaan nyt myös painettuna. Kirjan on kustantanut Naruska Saivo Oy. Arvioitu saatavuuspäivä 27.4.2020.

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.