Nuorten seikkailukirja Lapista: Kevon kanjonin rosvo

Kevon kanjonin rosvo on (varhais)teini-ikäisille suunnattu nuorten seikkailukirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen Lappiin ja siellä erityisesti sekä Saariselän alueelle että Kevon kanjonin seutuun Kevon luonnonpuistossa.

Kirjan päähenkilöinä on kolme Lapin vaelluksella olevaa poikaa. Aluksi poikakolmikko vaeltelee Saariselän tuntureilla ja kalastelee Sotajoella. Harripäiden jylhässä Kulmakurussa he pääsevät ihailemaan uljasta ja harvinaista muuttohaukkaa. Samalla he joutuvat hätistelemään matkoihinsa linnun pesärauhaa häiritsevän oudon hiipparin.

Poikien vaellusmatka jatkuu Kevon kanjonille, Suomen suurimman kurun vaikuttaviin maisemiin. Siellä he törmäävät luonnonpuiston säännöistä piittaamattomaan kulkijaan. Tämä osoittautuukin pahimman laatuiseksi luontorikolliseksi. Pelastaakseen luonnonpuiston linnut rosvon tihutöiltä pojat joutuvat turvautumaan voiman käyttöön.

Kirjan tapahtumaympäristöt ovat todellisia ja kirjoittajan henkilökohtaisesti kokemia. Kirjassa on värivalokuvakuvitus tapahtumapaikoilta. Fiktiivisen tarinansa ohessa kirja sisältää tarkoituksellisesti paikkatietoa kuvaamistaan seuduista ja on siten samalla hyödyllinen perustietolähde kohdeseuduille vaellusta harkitseville.

Kirjan on kirjoittanut Matti Uurinmäki. Teos kuuluu kirjoittajan Seikkailuja Lapissa -sarjaan (nro 9), jolle on tunnusomaista tapahtumaympäristöjen autenttisuus. Kirja on aikaisemmin ilmestynyt e-kirjana, mutta julkaistaan nyt myös painettuna. Kirjan on kustantanut Naruska Saivo Oy. Arvioitu saatavuuspäivä 25.5.2020.

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?