Nuorten seikkailukirja Afrikasta: Kilimanjaron sankari

Kilimanjaron sankari on (varhais)teini-ikäisille suunnattu nuorten seikkailukirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Afrikkaan Keniaan ja Tansaniaan.

Kirjan päähenkilö Taavi lähtee vaarinsa tueksi vaativalle vuorivaellukselle, jossa tavoitteena on nousta Afrikan korkeimmalle vuorelle Kilimanjarolle, jonka korkein huippu Uhuru Peak - "Vapauden huippu" - kohoaa lähes 6000 metriin. Kun vaelluksella liikutaan Alppejakin korkeammalla happiköyhässä ilmassa, on suuri riski saada hengenvaarallinen vuoristotauti. Vaelluksella kuljetaan läpi Kilimanjaron kansallispuiston ja nähdään sen erikoinen kasvillisuus kuten ikiaikaiset jättiläisvillakot.

Vuorella Taavi päätyy auttamaan ahdinkoon joutunutta afrikanpuhvelin vasikkaa, mutta joutuu samalla silmätysten tämän emon kanssa. Puhvelia pidetään Afrikan vaarallisimpiin kuuluvana eläimenä. Kilimanjaron huipulla tapahtuu onnettomuus ja retkitoveri joutuu hengenvaaraan. Taavin neuvokkuus ja rohkeus pelastavat hänet.

Kirjan tapahtumaympäristö on todellinen ja kirjoittajan henkilökohtaisesti kokema. Kirjassa on värivalokuvakuvitus tapahtumapaikoilta. Kirja sisältää runsaasti tietoa Kilimanjaron maastosta, vuorella vaeltamisesta ja Afrikan korkeimman vuoren huipun saavuttamisesta sekä Kilimanjaron erityislaatuisen kansallispuiston luonnosta. Fiktiivisen tarinan ohessa kirja – kymmeniä värikuvia sisältäen - toimii perustietolähteenä Kilimanjaron vaellusta harkitsevalle.

Kirjan on kirjoittanut Matti Uurinmäki. Teos kuuluu kirjoittajan Seikkailuja maailmalla -sarjaan (nro 4), jolle on tunnusomaista tapahtumaympäristöjen autenttisuus. Kirja on aikaisemmin ilmestynyt e-kirjana, mutta julkaistaan nyt myös painettuna. Kirjan on kustantanut Naruska Saivo Oy. Arvioitu saatavuuspäivä 25.5.2020.


 

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?