Lättlästa böcker diskuterar mobbning

Hur kan vi förebygga eller förhindra mobbning? Läsning och diskussioner är viktiga för att barn och unga ska kunna förstå hur skadligt mobbning är. Det är inte bara individen som lider, utan hela skolan och omgivningen – och även samhället.

Bokpil har gett ut några böcker om mobbning för olika åldrar. Böckerna erbjuder inga färdiga lösningar, utan uppmuntrar läsaren till att tänka själv.

”Miranda” passar för alla åldrar, även vuxna. Den berättar om en flicka som blir mobbad i skolan. Då hon träffar en delfin och delfinens skötare förändras hennes självbild och uppfattning om situationen.Filip på nätet

”Filip på nätet” berättar om hur Filips klasskamrat hängs ut på nätet. Flickan blir utsatt för en kampanj av någon – eller är det hon själv som skapar den för att få uppmärksamhet? Filip måste välja vem han tror på och hans vänskap och tolerans sätts på prov.

I ”Filip i snön” kommer en flyktingpojke från ett krigshärjat land till Filips klass. Filip och hans bästa vän Greger gillar Amir, men de andra i klassen reagerar starkt – både positivt och negativt – på nykomlingen.

Hösten 2019 firar Bokpil 25 lättlästa finlandssvenska böcker.

Mer information: Bokpil

Villa Bokpil (böcker)

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?