Lastenkirjauutuus: Malaki haluaa olla jänis - Terapeuttinen lastenkirja

Lasten ja aikuisten tunnetaitoja edistävä kuvakirja suloisesta Malaki-apinasta, joka käy läpi identiteettikriisiä, sopii kaikenikäisille ja erityisesti helposti ärsyyntyville äideille. Kirjan on kirjoittanut ja kuvittanut Brasiliassa asuva psykososioterapeutti, KTM, Sari Koivukangas.

Kirjailijalta on aikaisemmin julkaistu ajankohtainen teos Malaki pelkää sotaa – Terapeuttinen lastenkirja, jonka tarkoituksena on auttaa suomalaisia lapsia käsittelemään niin sodan pelkoa kuin sisarkateuttakin. Malaki-kirjasarja on syvällinen sukellus sisimpäämme ja perustuu brasilaisen psykoanalyytikon tri Norberto R. Keppen integaalipsykoanalyysiin tai analyyttiseen trilogiaan. Kirjat ovat hyvä avaus keskustelun aloittamiseksi lasten kanssa vaikeistakin aiheista ja sopivat pienille leikki-ikäisillekin värikkäine ja selkeine kuvituksineen. Teokset sisältävät myös aihetta avaavia terapeuttisia tekstejä aikuisille kuten psykoanalyytikko tri Claudia B. S. Pachecon haastattelun Sodan kolmesta tasosta ja sodan psykologista syistä.

Sari Koivukangas toimii opettajana ja kansainvälisten asioiden koordinaattorina Trilogisessa Yliopistossa Brasiliassa. Hän opettaa myös Millennium kielikoulussa, jossa sovelletaan tri Norberto R. Keppen terapeuttista opetusmenetelmää. Hän on suorittanut maisterintutkinnot kauppatieteissä ja energiateknologiassa. Psykososioterapeutin koulutuksen hän on saanut Analyyttisen Trilogian Kansainvälisessä yhdistyksessä ja suorittanut Konfliktien hallinnan jatkotutkinnon Trilogisessa yliopistossa. Sarin mielestä on mielekkäämpää kirjoittaa lastenkirjoja kuin tieteellisiä artikkeleita, sillä niitä luetaan enemmän ja niistä on ihan oikeasti hyötyä.

”Saamamme palautteen mukaan lapset ovat ihastuneet Malakin tarinaan ja oppineet tunnetaitoja, joista on iloa koko elämäksi. On upeaa julkaista näin erilaista lastenkirjallisuutta, joka sopii terapiaksi kaikille ikään katsomatta”, sanoo kustantaja Olavi Koivukangas.

Lisätiedot, lehdistökappaleet ja haastattelupyynnöt:
Kustantaja OK-kirja, Olavi Koivukangas, olavi.koivukangas@live.fi, puh. 050-3704587

Julkistamistilaisuus

Milloin? 09/11/2022 klo 16

Missä? Kansallinen Kirjakauppa, Linnankatu 16Turku

Striimaus facebookissa https://www.facebook.com/kansallinenkirjakauppa

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.