Kristian Peltoniemi: II etsivää ja vanhan linnan salaisuus

Christian ja Pete perheineen lähtevät odotetulle Saksan matkalle, jonne heidän piti päästä jo autovarkaiden jahtaamisen jälkeen. Heidän tarkoituksenaan on tutustua vanhaan linnaan, mutta perillä heidät majoitetaankin sen kahteen torniin.

Änkyttävä hotellinjohtaja katoaa mystisesti jo ensimmäisenä iltana ja Peten on käydä samalla tavalla seuraavana aamuna. Eikä kestä kauaakaan, kun pojat löytävät itsensä kaukana sieltä, missä heidän piti lomailla.

Seikkailussa on myös autoja, mutta tällä kertaa joudutaan kuitenkin vesille. Saksan poliisi saa töitä roistojen kiinniottamisessa ja Suomen poliisin kollegat Egyptissä asti kaipaavat kahden etsivän apua. Kuinka arvoitus ratkeaa?

Karijoen Susiluolalle tehdyllä luontoretkellä on odottamattomat seuraukset: siitä saavat alkunsa seikkailut pitkin Pohjanmaata. Tällä kertaa jännittävään seikkailuun joudutaan myös lomamatkalla Saksassa. Kirjan on kirjoittanut 14-vuotias kurikkalainen Kristian Peltoniemi. Häntä kiinnostavat lukeminen ja keräily, eläimet ja luontoretkeily sekä kuuluisat nähtävyydet.

9789525965575

Peltoniemi, Kristian (2018). II etsivää ja vanhan linnan salaisuus. Seikkailu Saksassa. 5. Kurikka: Valmiixi. 88 s. Kannen kuva: Kristian Peltoniemi; liepeiden kuvat: Päivi Peltoniemi. ISBN 978-952-5965-57-5 (liepeellinen).

Luokitus: UDK 894.541, YKL 84.2

Asiasanat: Saksa, Trier; yksityisetsivät, linnat, rauniot, nuoret, luonto; jännityskirjallisuus, seikkailukirjallisuus

Kirjan esittely: http://www.valmiixi.fi/2018/12/peltoniemi-ii-etsivaa-ja-vanhan-linnan.html

Lisätiedot: Booky, Kirjastopalvelut, Kirjavälitys ja muut sekä http://www.valmiixi.fi

Sarjan muut kirjat:

II etsivää ja salaperäinen luola. 1

II etsivää ja autovarkaat. 2

II etsivää ja afrikkalaisen temppelin mysteeri. 3

II etsivää ja valoja yössä. 4

Score: 0

Kristian Peltoniemen viidennessä II etsivää -seikkailukirjassa pojat pääsevät lopulta Saksaan lomalle. Perillä alkaa kuitenkin tapahtua merkillisiä juttuja jo tuloiltana. 

Kirjan tapahtumapaikkoihin inspiraatiota on tullut lapsuuden matkalta Saksan vanhimpaan kaupunkiin, Trieriin. Mutta miten etsivätarinat muuten syntyvät?

- Tämän kirjan kohdalla prosessi on ollut pidempi kuin muissa. Olen kirjoittanut tätä jo kakkoskirjan jälkeen. Se kuitenkin jäi kesken, kun en keksinyt, millaisen lopun kirjoittaisin, kirjailija kertoo.

Jurvan Sanomien toimittaja Eveliina Kälviäinen kävi haastattelemassa kirjailijaa. Jutun pääsee lukemaan kustantajan kotisivujen kautta: http://www.valmiixi.fi/2019/04/ii-etsivan-tarinoista-ei-jannitysta.html

Score: 0

Kristian Peltoniemen II etsivää seikkailee jo viidessä kirjassa. Yleensä etsivät ratkovat salaisuuksia Suomessa, mutta tällä kertaa he seikkailevatkin Saksan vanhimmassa kaupungissa ja sen lähiympäristössä. 

- Saksassa on vanhoja linnoja, jotka halusin liittää kirjaan mukaan. Olen lapsena käynyt siellä itsekin, Kristian kertoo.

Kurikka-lehden toimittaja Leena Kurikka jututti nuorta kirjailijaa. Haastattelun voi lukea kustantajan kotisivujen kautta: http://www.valmiixi.fi/2020/02/ii-etsivaa-seikkailee-saksassa.html

Kristian Peltoniemi II etsivää -kirjat

Lisää juttua seikkailukirjoista ja tapahtumista niiden takana löytyy II etsivän blogista: http://kaksietsivaa.blogspot.com

Kaikki II etsivää -kirjat ovat saatavilla suoraan kustantajalta: http://pienkustantamo.blogspot.com/search/label/Kristian%20Peltoniemi

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?