Kristian Peltoniemi: II etsivää ja salaperäinen luola

Luontoretkellä Susivuorelle ja Iso-Kakkoriin on odottamattomia seurauksia: siitä saa alkunsa seikkailu Karijoen ja Kristiinankaupungin maisemissa eteläisellä Pohjanmaalla.

Latviassa asuva Christian tulee kesälomansa ajaksi Peten vieraaksi. Pojat eivät ole nähneet toisiaan pitkään aikaan, mutta Pete pääsee heti omaan elementtiinsä ihmetellessään, mitä he tekevät Karijoen Susiluolalla, jonne Christianin äiti haluaa.

II etsivää on kahden pojan muodostama ryhmä, joka sai nimensä ensimmäisen seikkailun jälkeen saamassaan kunniakirjassa. Kun Christian saapui kodistaan Latviasta Peten kotiin Suomeen, ei hän olisi voinut edes aavistaa, että hänet kaapattaisiin heti ensimmäisenä päivänä!

Kirjan kirjoittaja on 10-vuotias kurikkalainen Kristian Peltoniemi. Hän on kiinnostunut luonnosta, eläimistä ja autoista. Tässä kirjassa ne kaikki yhdistyvät kokonaisuudeksi, jossa riittää jännittäviä juonenkäänteitä.

Peltoniemi, Kristian (2015). II etsivää ja salaperäinen luola. Seikkailu Suomessa. 1. Kurikka: Valmiixi. 88 s. Kansien kuvat: Kristian Peltoniemi. ISBN 978-952-5965-31-5 (liepeellinen).

Luokitus: UDK 894.541, YKL 84.2

Asiasanat: Susiluola, Susivuori, Karijoki, Kristiinankaupunki, Pohjanmaa, yksityisetsivät, luolat, nuoret; jännityskirjallisuus, seikkailukirjallisuus; esikoisteokset

Kirjan esittely: http://www.valmiixi.fi/2015/04/peltoniemi-ii-etsivaa-ja-salaperainen.html

Lisätiedot: BTJ Digikirjo 9, Kirjavälitys, http://www.valmiixi.fi/

Score: 0

Nuoren kirjoittajan, Kristian Peltoniemen, II etsivää -sarja sai alkunsa luontoretkeltä eteläisellä Pohjanmaalla. - Kun kävin Karijoella Susiluolalla, tuli sellainen tunne, että siitä aiheesta voisi kirjoittaa kirjan, hän sanoo. 

Syntyi II etsivää ja salaperäinen luola. Kirjaan ovat tarttuneet niin nuoret, ensimmäistä pidempää kirjaa lukevat alakoululaiset, heidän opettajansa kuin lapsenlapsille tarinoita lukevat isovanhemmatkin.

Millaista kirjan kirjoittaminen on? Kurikka-lehden toimittaja Maria Rikala kävi haastattelemassa tuolloin 10-vuotiasta kirjoittajaa.

Jutun pääsee lukemaan kustantajan kotisivujen kautta: http://www.valmiixi.fi/2015/05/peltoniemen-seikkailu-susiluolalla.html

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?