Kristian Peltoniemi: II etsivää ja autovarkaat

Retket pohjalaisluonnossa muuttuvat seikkailujen tapahtumapaikoiksi: Kristiinankaupungin siperiankärhöltä ja Karijoen Susiluolalta mennään vauhdilla Kurikan Niileskalliolle ja Jyllinkosken kautta Kiskonniemeen.

Christianin loma Peten luona jatkuu, vaikka kesäloma on jo ohi, ja parempi niin, sillä Pete ja poliisipäällikkö eivät kaksin olisi pärjänneet autovarkaita vastaan. Heitä on tarinassa vaatekaapin täydeltä ja aina kun muutama on saatu kiinni, tulee tilalle uusia, vielä hankalampia tapauksia.

Lopulta pojat löytävät itsensä Ahvenanmaalta. Ennen sitä ehditään kuitenkin viettää myös joulua, mutta mitä ihmettä tekee teroitin Peten isän joululahjojen seassa?

Kirjan kirjoittaja on 11-vuotias Kristian Peltoniemi. Häntä kiinnostavat luonto ja eläimet sekä autot, jotka ovat tässä kirjassa pääosassa ja kokonaisuudesta muodostuukin jännittävä seikkailutarina. Nuoren tekijän toinen kirja haastaa lukemaan - aikuisetkin.

Peltoniemi, Kristian (2015). II etsivää ja autovarkaat. Seikkailu Suomessa. 2. Kurikka: Valmiixi. 118 s. Kansien kuvat: Kristian Peltoniemi. ISBN 978-952-5965-37-7 (liepeellinen). Ilmestyy 13.11.2015.

Luokitus: UDK 894.541, YKL 84.2

Asiasanat: Susiluola, Karijoki, Niileskallio, Kiskonniemi, Jyllinkoski, Kurikka, Kristiinankaupunki, Pohjanmaa, Ahvenanmaa; yksityisetsivät, luolat, nuoret, autot, luonto; jännityskirjallisuus, seikkailukirjallisuus

Kirjan esittely: http://www.valmiixi.fi/2015/10/peltoniemi-ii-etsivaa-ja-autovarkaat.html

Lisätiedot: BTJ Digikirjo, Kirjavälitys ja muut sekä http://www.valmiixi.fi/

Score: 0

Seinäjoen kaupunginkirjasto järjestää laskiaissunnuntaina 07.02.2016 perinteisen Kirja vieköön! -tapahtuman Apila-kirjastossa klo 14 alkaen.

Tapahtumaan on saanut kutsun myös nuori kurikkalainen kirjoittaja Kristian Peltoniemi. Hänen toinen kirjansa kahden etsivän ja autovarkaiden seikkailuista ilmestyi marraskuussa. Tapahtumassa Kristian kertoo kirjastaan ja lukee siitä otteita.

Lisätietoja löytyy kustantajan sivuilta: http://www.valmiixi.fi/2016/02/kristian-peltoniemi-kirja-viekoon.html

Score: 0

Kristian Peltoniemen II etsivää -sarjan toinen kirja on nimeltään II etsivää ja autovarkaat. - Se piti kirjoittaa, kun eräs asia jäi ensimmäisessä kirjassa kesken, nuori kirjoittaja kertoi nelisen vuotta sitten Kirja vieköön -tapahtumassa Seinäjoella.

Lisäksi hän luki otteita kirjasta: autojen lisäksi siinä katoilee myös traktoreita. Salintäydellinen yleisö tykkäsi kovasti päivän nuorimmasta kirjoittajasta.

Ilkan kulttuuritoimituksen Osmo Kaharin kirjoittaman jutun voi lukea kustantajan kotisivujen kautta: http://www.valmiixi.fi/2016/02/kristian-peltoniemen-kaksi-etsivaa-vei.html

Score: 0

Kristian Peltoniemen II etsivää ja autovarkaat on valittu kantensa perusteella toiseksi houkuttelevimmaksi Kihniön alakoululla pidetyssä äänestyksessä. Kirjankansikisan ideoi ja järjesti kirjavinkkari Marlee Mäkelä.

Myös kirjan sisältö sai supermyönteistä palautetta Niittyvillan yläkoulun pojilta, joille kirjavinkkari luki kirjaa ääneen.

Nyt 15-vuotiaan kirjoittajan II etsivää seikkailee jo viidessä kirjassa. - Lue lisää II etsivän blogista!

Lisätietoja löytyy myös kustantajan sivuilta: http://www.valmiixi.fi/search/label/Kristian%20Peltoniemi

II etsivää -kirjat kustantajan verkkokaupassa: http://pienkustantamo.blogspot.com/search/label/Kristian%20Peltoniemi

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.