Kristian Peltoniemi: II etsivää ja afrikkalaisen temppelin mysteeri

Kahden etsivän kolmannessa seikkailussa Christian ja Pete joutuvat lykkäämään Saksaan lähtöä säiden takia, mutta Pete keksii, että he voisivat lähteä sen sijaan Afrikkaan. Lomasta ei kuitenkaan tule mitään, sillä jo lentokoneessa alkaa kahden etsivän nenässä haista mysteeri, ja tällä kertaa se vaikuttaa aivan erinomaisen hankalalta selvitettävältä.

Onneksi pojilla on kuitenkin jälleen kerran onnea matkassa, ja vaikka roistoja loikkiikin esiin vähän väliä milloin mistäkin, pääsevät pojat poliisin avustuksella niskan päälle. Lopulta roistoja ei ole vapaana enää kuin yksi.

Lopuksi, kun pojat ovat vanhempineen palaamassa Kristiinankaupungista kotia kohti, heidän syliinsä hyppää aivan yllättäen nelijalkainen karvakasa, jota Christian alkaa kutsua Essiksi.

Retkillä pohjalaisluontoon on odottamattomia seurauksia: niistä saavat alkunsa seikkailut Karijoen Susiluolalla, Kristiinankaupungissa, Kurikan Jyllinkoskella ja Kauhajoen Pietarinkoskella. Kirjan kirjoittaja on 12-vuotias kurikkalainen Kristian Peltoniemi. Häntä kiinnostavat kuuluisat nähtävyydet, lukeminen, luonto ja eläimet. Tässä kirjassa niistä tulee seikkailu, joka ulottuu Pohjanmaalta Afrikkaan ja Keski-Eurooppaan asti.

II etsivää ja afrikkalaisen temppelin mysteeri

Peltoniemi, Kristian (2016). II etsivää ja afrikkalaisen temppelin mysteeri. Seikkailu Suomessa, Afrikassa, Ranskassa ja Englannissa. 3. Kurikka: Valmiixi. 98 s. Kansien kuvat: Kristian ja Päivi Peltoniemi. ISBN 978-952-5965-44-5 (liepeellinen).

Luokitus: UDK 894.541, YKL 84.2

Asiasanat: Jyllinkoski, Pietarinkoski, Kissanpiiskaajankuja, Susiluola, Kurikka, Kauhajoki, Kristiinankaupunki, Karijoki, Pohjanmaa, Afrikka, Ranska, Englanti; yksityisetsivät, luolat, kosket, nuoret, luonto; jännityskirjallisuus, seikkailukirjallisuus

Kirjan esittely: http://www.valmiixi.fi/2016/08/ii-etsivaa-ja-afrikkalaisen-temppelin.html

Lisätiedot: BTJ Digikirjo, Kirjavälitys ja muut sekä http://www.valmiixi.fi/

*

Sarjan muut kirjat:

II etsivää ja salaperäinen luola. 1.

II etsivää ja autovarkaat. 2.

Score: 0

Nuori kirjoittaja Kristian Peltoniemi esittelee II etsivää -kirjojaan vkolla 12 Retro-Reitussa Kurikan Jurvassa. Sarjassa ilmestyneet viisi kirjaa muodostavat kukin oman itsenäisen tarinansa, mutta juonenkäänteiden seuraamisessa auttaa huikeasti aiempien seikkailujen lukeminen.

Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja: http://www.valmiixi.fi/2019/03/ii-etsivaa-kirjojen-esittely-18-2203.html

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?