Jukka Lilja: Kehrääjä - siivet pystyssä. Nightjar.

Salaperäisen kehrääjän elämä saa lisää valoa tämän kirjan kautta. Kirja perustuu luontokuvaaja Jukka Liljan 35 vuoden kokemukseen lintulajista ja noin puoleentoistasataan pesälöytöön eri puolilta Etelä-Pohjanmaata ja Pohjanmaata.

Kehrääjä - siivet pystyssä esittelee linnun kuvin ja kertomuksin, jotka sisältävät uutta tietoa lajista. Se myös korjaa linnusta liikkeellä olevia osin vääriä uskomuksia.

Kirjan tekijä on tehnyt 19 luontodokumenttielokuvaa MTV:lle ja YLE:lle 1980-luvulla. Näistä yhden aiheena oli kehrääjä, Caprimulgus europaeus. Elokuvien teon jälkeen hän on siirtynyt luontovalokuvauksen pariin. - Kehrääjä on ollut kuvauskohteistani ylivoimaisesti erikoisin, kiinnostavin ja haastavin. Se on pitänyt mielenkiintoa yllä vuosi toisensa jälkeen, Lilja kertoo.

9789525965483

Kyseessä on poikkeuksellinen lintu monien ominaisuuksiensa johdosta. Lentäviä hyönteisiä pyydystävä, horrostelemaan kykenevä kehrääjä on jäänyt täydellisenä yölintuna monille tuntemattomaksi, myös levinneisyysalueellaan.

Kehrääjä - siivet pystyssä tutustuttaa lukijat kehrääjään koskettavalla tavalla. Teos on kuvaelämys niillekin, jotka eivät ole erityisesti innostuneita juuri tästä lintulajista, mutta joita luonto monine ilmiöineen kiehtoo.

Lilja, Jukka (2017). Kehrääjä - siivet pystyssä. Nightjar. Kurikka: Valmiixi. 160 sivua/pages. Kuvat/Photos: Jukka Lilja. ISBN 978-952-5965-48-3 (sid., kovakantinen, koko 295x250 mm, sis. noin 170 nelivärikuvaa / Hardcover, size 295x250 mm, English texts, about 170 photos).

Luokitus: UDK 77, YKL 75.792

Asiasanat: valokuvaus, luonnonvalokuvaus, linnut, yölinnut, kehrääjälinnut, kehrääjä, luonto, elinympäristö, metsä, Suomi

Key words: photography, nature photography, birds, nocturnal birds, nightbars, nature, habitat, forest, Finland

Kirjan esittely: http://www.valmiixi.fi/2017/08/jukka-lilja-kehraaja-siivet-pystyssa.html

English presentation: http://www.valmiixi.fi/2017/11/jukka-lilja-nightjar-wings-upright.html

Lisätiedot: BTJ, Booky ja Kirjavälitys sekä http://www.valmiixi.fi/

 

Score: 0

Luontokuvaaja Jukka Liljan Kehrääjä-kirjan arvostelu ilmestyi Ilkassa ja Pohjalaisessa 17. tammikuuta.

"Oletko nähnyt kehrääjälinnun vilahtavan kesäillan hämärtyvällä yötaivaalla, kuullut sen kehräävää laulua tai voimakkaita siivenläiskytyksiä koiraitten keväisellä soidinlennolla?" kysyy arvostelun kirjoittanut Jussi Kleemola.

Vain harvat ovat havainneet tätä maastoon naamioituvaa, horrostelevaa yölintua. Jukka Lilja tutustui kehrääjään 1980-luvulla tehdessään luontodokumenttielokuvia MTV:lle ja Yleisradiolle. Lintu on kiehtonut häntä jo 35 vuotta.

Lue lisää kehrääjästä ja kuvaajan mietteistä!

Lisätietoja löytyy kustantajan sivuilta: http://www.valmiixi.fi/2018/01/jukka-lilja-kiehtovan-kehraajan-jaljilla.html

 

Score: 0

Yli 30 vuotta kehrääjän jäljillä kulkeneen luontokuvaaja Jukka Liljan kuvateos Kehrääjä - siivet pystyssä ilmestyi jouluksi 2017.

Luontokuvaaja-kirjailija Hannu Hautala on arvostellut teoksen Luontokuva-lehdessä. Arvostelu kiittää kirjan monipuolista kuvitusta sekä tasapainoista valaistusta linnun öisen elämän kuvaamisessa.

- On hienoa, että suomalainen luontokirjallisuus täydentyy tällaisella yhden eläinlajin perusteellisella selvityksellä. Tästä voi olla ylpeä ihan syystä, Hautala sanoo.

Kehrääjä - siivet pystyssä / Nightjar - Wings Upright

Lue lisää kustantajan sivuilta!

Suomeksi ja englanniksi tekstitetty kuvateos on tilattavissa Bookyn, Kirjastopalvelun ja Kirjavälityksen kautta sekä suoraan kustantajalta.

Lisätiedot: http://www.valmiixi.fi/2018/02/jukka-liljan-yon-salaperainen-kehraaja.html

Score: 0

Luontokuvaaja Jukka Liljan tieto- ja kuvateos kehrääjästä on arvosteltu Vakka-Suomen Sanomissa. Arvostelun on kirjoittanut Antti Karlin.

Moni on kuullut kehrääjän kesäöisen surinan, mutta harva on päässyt itse näkemään lintua. Kaksikielinen teos Kehrääjä - siivet pystyssä, Nightjar - Wings Upright sisältää paljon uutta tietoa linnusta ja sen elämäntavoista.

- Lilja on koonnut monipuolisen kehrääjätiedon ja hienot kuvat yhteen upeaksi kirjaksi, arvostelu kiittää.

Lue lisää kustantajan kotisivuilta: http://www.valmiixi.fi/2018/12/upea-kirja-kehraajasta.html

Score: 0

Luontokuvaaja Jukka Lilja on yksi parhaiten kehrääjään perehtyneistä asiantuntijoista Suomessa ja maailmallakin. Hän on kulkenut Suomen kesäöisessä luonnossa yli 30 vuoden ajan kehrääjän jäljillä ja tehnyt yli 150 pesälöytöä eri puolilta Etelä-Pohjanmaata ja Pohjanmaata.

Kuvausmatkoista syntyi hänen kehrääjästä kertova suomen- ja englanninkielinen kuva- ja tietokirjansa Kehrääjä - siivet pystyssä, Nightjar - Wings Upright (Valmiixi).

- Minulla on yli 70 000 kuvaa kehrääjästä, Kauhajoella syntynyt, sittemmin teuvalaistunut luontokuvaaja kertoo. Hänen tavaramerkikseen ovatkin muodostuneet lähietäisyydeltä otetut kehrääjäkuvat.

Tejuka-lehti kävi haastattelemassa luontokuvaajaa. Koko haastattelun pääsee lukemaan kustantajan sivuilta: http://www.valmiixi.fi/2018/02/liljalle-oinen-metsa-on-aarreaitta.html

Kirjan esittely: http://www.valmiixi.fi/2017/08/jukka-lilja-kehraaja-siivet-pystyssa.html

Book presentation: http://www.valmiixi.fi/2017/11/jukka-lilja-nightjar-wings-upright.html

 

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.