Johdatus Itä-Aasian nyky-yhteiskuntiin - Kiina, Japani ja Koreat

Lohikäärme, tiikeri ja krysanteemi -teos johdattaa Itä-Aasian yhteiskuntiin

 Turun yliopiston Itä-Aasian tutkijoiden kirjoittama Lohikäärme, tiikeri ja krysanteemi -teos vie lukijansa Kiinaan, Etelä-Koreaan, Pohjois-Koreaan ja Japaniin. Tarkastelussa on sekä historia että nykypäivä, tämän päivän polttavimmat yhteiskunnalliset ja taloudelliset kysymykset.

Kirjassa käsitellään muun muassa nopeasti ikääntyvän väestön vaikutuksia Japaniin, Kiinan politiikan ja hallinnon erityispiirteitä ja nousevaa globaalia roolia sekä Etelä- ja Pohjois-Korean yhteiskuntien erityispiirteitä.

Kirjassa käsitellään sekä yksittäisiä valtioita että niiden yhteistyötä. Se valottaa tämän yhden maailman dynaamisimman alueen keskinäisen yhteistyön ongelmakohtia, joita historialliset jännitteet edelleen vaikeuttavat.

Teoksen ovat kirjoittaneet Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen yliopisto-opettajat Silja Keva ja Annamari Konttinen, tohtoriopiskelija Kristian Kurki, professori Lauri Paltemaa ja dosentti Sungju Park-Kang.  Keskus on Suomen ainoa Itä-Aasian nyky-yhteiskuntia yhteiskuntatieteellisestä näkökulmasta tutkiva akateeminen yksikkö.

Kirja on suunnattu erityisesti kansainvälisistä aiheista sekä Itä-Aasiasta kiinnostuneille. Se sopii erinomaisesti myös opintojaan aloittaville opiskelijoille.

Kirjan voi tilata Turun yliopiston UTUShopista ( https://utushop.utu.fi/ ) e-kirjana 10 euron hintaan ja pehmeäkantisena kirjana 15 eurolla.

Lisätietoja: Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen yliopisto-opettaja Silja Keva, 050 308 9243, sianle@utu.fi

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?