ETELÄ-AASIAN YHTEISKUNTA, KULTTUURI JA POLITIIKKA – Intia, Pakistan ja Bangladesh

Ajankohtainen ja odotettu kirja oman aikamme Etelä-Aasiasta on julkaistu!

ETELÄ-AASIAN YHTEISKUNTA, KULTTUURI JA POLITIIKKA

 – Intia, Pakistan ja Bangladesh

Mikko Autere ja Hanna Mannila (Toim.)

Intia nousi vuonna 2022 maailman viidenneksi suurimmaksi taloudeksi, ja samalla se ohitti talouden koossaan entisen siirtomaavaltansa Iso-Britannian. Intian arvioidaan pian olevan väestöltään maailman suurin valtio. Etelä-Aasian kolmen suuren valtion Intian, Pakistanin ja Bangladeshin lähihistorioiden ja maiden välisten suhteiden ymmärtäminen on tärkeää, jotta pystymme arvioimaan Aasian nousua kansainvälisen murroksen keskellä.

Teos tarjoaa työkaluja, joiden avulla ymmärtää oman aikamme Intiaa, Pakistania ja Bangladeshia. Eri alojen asiantuntijoiden kirjoittamat luvut paneutuvat valtioiden sisä- ja ulkopolitiikkaan, demokratiakehitykseen, talouteen, ympäristöongelmiin, mediaan ja muinaisen kulttuurin sovittamiseen nykypäivän oloihin. Ne antavat lukijalle mahdollisuuden tarkastella laajemmin ja syvällisemmin sitä todellisuutta, josta Suomeen välittyy median kautta vain hajanainen kuva.

Etelä-Aasian yhteiskunta, kulttuuri ja politiikka sopii niin aluetta opiskeleville, sen kanssa työskenteleville kuin siitä muuten kiinnostuneille.

Kirjaa voi tilata Turun yliopiston kirjakaupasta UTUShop: https://utushop.utu.fi/p/3561-etela-aasian-yhteiskunta-kulttuuri-ja-politiikka-intia-pakistan-ja-bangladesh/

Kirjaprojektin koordinoi Yliopistojen Aasia-verkosto ja sen on julkaissut Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus.

”Etelä-Aasian yhteiskunta, kulttuuri ja politiikka on ajankohtainen teos maailman väkirikkaimmasta alueesta. Etelä-Aasia on monimuotoinen sekamelska ristiriitoja, jännitteitä ja konflikteja, mutta se on myös ikivanhojen traditioiden, upeiden kulttuurihistoriallisten kohteiden ja henkisten perintöjen kuten joogan ja meditaation tyyssija.  Etelä-Aasian geopoliittinen painoarvo on noussut viime vuosikymmeninä ja myös vastaavasti sen merkitys maailmantaloudessa. Kirja on suositeltavaa luettavaa kaikille Etelä-Aasiasta kiinnostuneille, jotka haluavat sekä laventaa että syventää ymmärrystään alueesta.”
FT Olli Ruohomäki, Vieraileva johtava asiantuntija, Ulkopoliittinen instituutti

”Ajankohtainen teos, joka tarjoaa uutta tietoa Etelä-Aasiasta myös lukio-opetukseen. Sopii syventävien opintojen lukuaineistoksi yksittäisinä artikkeleina tai kokonaisuutena. Kiinni ajassamme, suomenkielinen, helppolukuinen – vahva suositus kouluihin!”

Elina Heikkonen, historian ja yhteiskuntaopin lehtori, Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio

 

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.