Älä jätä minua

Pehmeäkantinen 220 Sivua ISBN 978-952-80-0117-1
Pehmeäkantinen
220 Sivua
ISBN 978-952-80-0117-1

Älä jätä minua on fiktiivinen kertomus radanrakentajista ja heidän lapsistaan. Se kertoo Ellistä ja Vännistä ja valottaa välähdyksinä kolmen sukupolven tarinaa.

Perheet joutuivat vaihtamaan asuinpaikkaa sitä mukaa, kun rataosuudet valmistuivat, eikä vastaanotto uudessa paikassa ollut aina mukava. Lapsia kiusattiin koulussa ja vierailta murrealueilta muuttaneita pilkattiin. Aikuiset saivat kuulla olevansa maattomia kiertolaisia, eikä ystävystyminen paikkakuntalaisten kanssa ollut helppoa.

Radanrakentajat asuivat siirrettävissä parakeissa. Pysyvää kotia ei ollut ja lapset oppivat nopeasti, että oli parempi olla kiintymättä mihinkään, silloin lähteminen sattui vähemmän. Tunne siitä, että ei ollut mistään kotoisin, teki lasten elämästä yksinäistä ja vaikutti myös heidän nuoruuteensa.

Rakastua ei uskaltanut ja menettämisen pelko vaikeutti ihmissuhteiden muodostamista vielä aikuisena. Kaikesta huolimatta suurin osa lapsista selviytyi, Elli ja Vänni sukusuhteidensa ansiosta, mutta osa vain sen vuoksi, että oli pakko.

 

Kirjaa voi tilata os. ltiitta@gmail.com

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?