Nuortenkirja Kilimanjaron sankari

Seikkailuja maailmassa -nuortenkirjasarjassa on ilmestynyt Matti Uurinmäen kirjoittamana neljäs teos, Kilimanjaron sankari.

Seikkailutarinan päähenkilö Taavi lähtee vaarinsa tueksi vaativalle vuorivaellukselle, jossa tavoitteena on nousta Tansaniassa sijaitsevalle Afrikan korkeimmalle vuorelle Kilimanjarolle. Sen korkein huippu Uhuru Peak - Vapauden huippu - kohoaa lähes 6000 metriin. Kun vaelluksella liikutaan Alppejakin korkeammalla happiköyhässä ilmassa, on suuri riski saada hengenvaarallinen vuoristotauti.

Vaelluksella Taavi päätyy auttamaan ahdinkoon joutunutta afrikanpuhvelin vasikkaa, mutta joutuu samalla silmätysten tämän emon kanssa. Puhvelia pidetään Afrikan vaarallisimpiin kuuluvana eläimenä. Kilimanjaron huipulla tapahtuu onnettomuus ja retkitoveri joutuu hengenvaaraan. Taavin neuvokkuus ja rohkeus pelastavat hänet.

Kirjan kuvaamat tapahtumapaikat ovat todellisia kuten sarjan muissakin kirjoissa. Vaelluskuvauksen taustana on kirjoittajan omakohtainen kokemus Kilimanjarolta. Kirjassa on runsas värivalokuvakuvitus. Seikkailun ohessa kirja tarjoaakin perustietoa vaeltamisesta Kilimanjarolla.

Kirjan on kustantanutNaruska Saivo Oy. Kirja on julkaistu ainakin toistaiseksi ainoastaan e-kirjana.

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?