Musiikkikirjastot

Kuvaus

Musiikkirjastotoiminnan yleinen keskustelufoorumi.

Yhtenäistetty Mozart 3.0

Score: 0

Tiedoksi, että perinteisestä ohjeluettelosta on julkaistu kuudes painos, joka on samalla verkkoversio 3.0. Ohjeluettelossa on suhteellisen paljon muutoksia, jotka perustuvat luettelon Aarteista suurin (Honkakirja 2020) aikana keräämääni uuteen informaatioon. Kaikki muutokset nimekkeissä on merkitty punaiselle huomautuksella. Luettelo on perinteinen, eikä sitä ole muokattu RDA-yhteensopivaksi. Luettelon ISBN-numero on ennallaan, vaikka sivumäärä on paisunut 128 sivuun. Luettelo avautuu samoista linkeistä kuin aikaisemminkin.

Heikki Poroila

Mozart-kirja tekeillä, kiinnostaako ketään?

Score: 0

Julkaisin vuonna 1991 suomenkielisille Mozart-harrastajille A5-kokoisen ja 300-sivuisen luettelon Mozartin sävellykset. Olen nyt tekemässä kirjasta täysin uudistettua ja nätimpää laitosta.Olen korjannut virheitä (paljon) ja lisännyt runsaasti uutta tutkimustietoa. Aion julkaista luettelon Aarteista suurin syyskuussa koossa B5, sivuja tulee olemaan noin 450. Hinta tulee olemaan noin 30-35 euroa.

Musiikkikirjastoyhdistyksen julkaisusarjan arkiston puuteluettelo

Score: 0

Hyvät kollegat! Olen juuri käynyt Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen julkaisusarjan arkiston läpi ja joutunut toteamaan, ettei se ole niin täydellinen kuin toivoa voisi. Osa puutteista menee oman huolimattomuuteni piikkiin, mutta syyllisten löytämistä ja teloittamista tärkeämpää olisi nyt tarkistaa, onko tämän palstan lukijoilla halua ja kykyä luovuttaa puuttuvia nimekkeitä arkistoon. Vanhemmasta päästähän nämä ovat jo tarpeettomia ja käyttöön sopimattomiakin.

Väinö Raition pianomusiikkia lahjaksi

Score: 0

Tarjosin syksyllä 2019 kirjastokimpoille maksutta Jean Dubén julkaisemaa Oskar Merikannon pianomusiikkia sisältävää CD-levyä. Jatkan tarjousta toteamalla, että vielä muutama Merikanto-levy on jäljellä. Sen lisäksi minulla on nyt jaettavana samoilla periaatteilla15 kpl Jean Dubén keväällä 2019 julkaisemaa Väinö Raition pianomusiikkia sisältävää CD-levyä (Syrius SYR141491).

Meikanto: Pièces pour piano par Jean Dubé

Score: 0

Otsikossa mainittu levy ilmestyi loppukeväästä ja lienee lipsahtanut useimmilta kirjastoilta huomion ohi. Levyn soisi kuitenkin löytyvät kirjastoistakin, sillä se sisältää useita maailmanensilevytyksiä ( op. 6:3, op. 86a:1-2, op. 47:4, op. 92:4-6, op. 101, nro 2, op. 112, nro 4), joita soittotaidottomat eivät liene kuulleet koskaan.

Kim Borg: Suomalainen laulajanaapinen

Score: 0

Tänään 7.8.2019 täyttäisi Kim Borg 100 vuotta, jos vielä eläisi. Ei valitettavasti elä, mutta hänen vuonna 1972 julkaisemansa Suomalainen laulajanaapinen on taas saatavana juhlavuoden pienenä numeroituna erikoispainoksena (kuvaliite ja uusi ulkoasu, Honkakirja 2019). Jos joku kirjasto ei älynnyt hankkia tätä, kun Suomen musiikkikirjastoyhdistys julkaisi sen vuonna 1999 uusintapainoksena, nyt voi vahingon korjata. Tullee sekä Kirjastopalvelun että Kirjavälityksen listoille lähiaikoina.

Systemaattinen Oskar Merikanto

Score: 0

Koska tuore Oskar Merikannon teosluettelo (2019) on järjestetty opusnumeroittain ja OM-numerot aakkosiin, olen koonnut Wikipedian puolelle täydellisen sävellysten listauksen systemaattisessa muodossa. Eli sitä kautta pääsee tutkimaan eri kokoonpanoille tehdyt teokset. Merikannon kohdalla ryhmiä ei järin paljon ole, mutta uskoisin tällekin käyttöä olevan, kun esimerkiksi naiskuorolaulut ovat nyt yhtenä ryhmänä, samoin näyttämöteokset ja urkusävellykset.

Heikki Poroila

Oskar Merikannon teosluettelo - ennakkotietoa

Score: 0

Olen uudistanut vuonna 1994 julkaisemani teosluettelon Oskar Merikannon sävellykset perusteellisesti ja noin 550-sivuinen julkaisu Oskar Merikannon teosluettelo valmistuu toukokuun loppuun mennessä, jos ei yllätyksiä satu. Bruttomyyntihinta (käytännössä omakustannushinta) asettunee jonnekin 35-40 euron välille (Melartinia myytiin 38 eurolla ja tämä on samaa kokoluokkaa).

Väinö Raition pianomusiikkia CD:llä

Score: 0

Arvoisa musiikkikirjastoväki, mainostan tätä levyä lähinnä siksi, että se on tehty Ranskassa, eikä välttämättä tule Suomessa saataville, ellei kukaan kysele sitä esimerkiksi Fugasta. Nykyiset hankintakuviot eivät uskoakseni takaa, että levy löytää tietään suomalaisiin kirjastoihin.