Kolmen AMK:n julkaisut yksissä kansissa

Ammattikorkeakoulut ovat merkittävässä asemassa työelämän, tutkimus- ja kehitystoiminnan sekä opetuksen solmukohdassa. Uusimman tiedon tuottaminen on yksi ammattikorkeakoulujen keskeisiä tehtäviä. Ensimmäistä kertaa kolmen AMK:n julkaisut on kerätty yhteiseen julkaisuluetteloon.

Turun ja Hämeen ammattikorkeakoulut sekä Savonia-ammattikorkeakoulu hakevat laajempaa vaikuttavuutta verkottumalla. Yhteisluettelolla korkeakoulut palvelevat paremmin erilaisia yhteisöjä, kaupunkeja, kuntia ja yrittäjiä.

- Luettelo on ryhmitelty aloittain, joten sieltä on helppo löytää esimerkiksi yhteiskuntaa, liiketaloutta ja hallintoa koskevat julkaisut, kertoo suunnittelija Johanna Saarinen Turun AMK:n julkaisutoiminnasta.

- Julkaisut levittävät tutkimustuloksia ja tietoa tehokkaasti elinkeinoelämän käyttöön. Julkaistu materiaali vie eteenpäin ammatillista osaamista, Johanna Saarinen muistuttaa.

Korkeakouluilta odotetaan aktiivisuutta

Ammattikorkeakoulujen rooli on muuttunut vuosien kuluessa. Uuden ammattikorkeakoululain myötä alueellisen kehittämisen merkitys on korostunut ? nyt korkeakouluilta odotetaan selkeästi aktiivisempaa roolia.

Yhdeksi ammattikorkeakoulujen perustehtäväksi onkin nimetty aluekehityksen ja alueen elinkeinoelämän huomioiva soveltava tutkimus- ja kehitystyö. Julkaisujen sisällöt syntyvät opetuksen kehittämistyöstä, tutkimusprojekteista, opinnäytetöistä, väitöskirjoista ja verkostoitumisen tuloksena.

Yhteisluettelo postitetaan keskeisille asiakkaille, tuhansiin osoitteisiin ympäri Suomea. Näin esimerkiksi yritykselle tehty, julkaisuksi päätynyt opinnäytetyö tai tutkimus saa hyvinkin laajan huomion.

Luettelo on luettavissa myös osoitteessa: http://tk.turkuamk.fi/julkaisutoiminta/Yhteisluettelo_2005.pdf

Lisätietoja: Johanna Saarinen suunnittelija Turun AMK:n julkaisutoiminta p. 010 553 5829, 044 907 2052 johanna.saarinen@turkuamk.fi

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?