Kirjasto-kaapeli

Kuvaus

Kirjastoalan yleinen keskustelufoorumi.

Kexit - eli miten maailma numeroitui, taas kerran

Score: 0

Sähköisessä allekirjoituksessa mulla on tällainen häntä: "Ei tehrä tästä ny numeroo. Nä, vi gör en bokstav av det i stället."

Nyt reilu vuosi koronan kanssa olen tullut siihen tulokseen, että on tehty numeroita, kuitenkin. (Tullaan siihen kohta.)

***

Täällä kaapeli-tehtaalla - tai sen varjossa - on turvallista olla, kaikki on etäällä (joskus tulee miettineeksi, että tässä raapustetaan papyrukselle, ja jos joku suo, niin se löytyy tuhansien vuosien kuluttua).

VR:n juniin maskipakko - voisiko junailla kirjastoihin -

Score: 0

"Matkustajien tulee käyttää maskia kaikissa VR:n kauko- ja lähiliikennejunissa."

Jos asioiminen kirjastossa on pakko
on myös kirjastossa maskipakko.
(Tai edessä on sulku tai lakko.)


Kun jotkut eivät halua käyttää maskia, olen ajatellut, ettei heidän tarvitse itse "uskoa" siihen maskiin, tai visiiriin, mutta voisivat/pitäisivät käyttää muiden takia. Monet aristelevat, pelkäävät, tilanteissa joissa toiset eivät käytä maskia ja/tai visiiriä.

Tieteellisten papereiden (ja paperittomienkin) kirjasto

Score: 0

Arvoisat kirjastoihmiset!

Toivottavasti voitte hyvin. Luin juuri Joona-Hermanni Mäkisen mainion YLE-kolumnin Lääketeollisuus rahastaa rokotteilla ja vaikeuttaa epidemioiden ehkäisyä (kolumnin voi lukea ja sitä voi myös kuunnella osoitteessa https://yle.fi/uutiset/3-11738736)

Lukemani perusteella päättelin, ett voisimme voida paremmin.

Kirjastokortti kirjastokorttipuuhun

Score: 0

North Valley Public Library in Stevensville, Montana, USA on rakentamassa lapsille kirjastokorttipuuta. He ottaisivat mielellään vastaan suomalaisiakin kirjastokortteja. Jos haluatte lähettää korttinne Montanaan, osoite on tässä 
North Valley Public Library
attn: Annika Riley
208 Main Street
Stevensville, MT 59870

Hyvää uutta vuotta - ja kirjastoon voi luottaa!

Score: 0

Hyvää uutta vuotta teille kaikille, noin kolmelle-neljälle, jotka käyvät täällä (sammuttamassa valoja - kirjasto has left the kaapeli)!

Mutta siitä huolimatta, hieman hilpeämpi vuosi 2021 kuin mennyt vuosi; sellaista voi esittää hankittavaksi, tai voisi varata, mikäli olisi varattavana. 

Elvis has left the building Gertrud Stein has arrived

Kansallisen Asiakaspalvelupalautetutkimuksen kärki vuonna 2020 on Kirjasto

Score: 0

Toisessa viestiketjussa joku tokaisee, että "riittää oivallisesti, että tunnistan kirjaston automaatit, niiden kanssa asioin mieluiten - ne eivät naljaile".

Pitää siis miettiä, voiko naljailevat työntekijät siivittää Kirjaston ykköspallille, vai onko juuri niin, että Kirjastossa on tehty helpoksi/mahdolliseksi välttää asiointia naljailevien kirjastolaisten kanssa, ja siksi Kirjasto on ykkönen.

Voi(si)ko lukea kärkitaulukkoa myös näin? Suomalaisten peruspilarit, hai faiv, on:

1.  Tieto, Kulttuuri, Viihde
2.   Viini, Viina
3.   Lääkkeet

Ympäristösivut lupaavia,mutta...

Score: 0

Sain uutisen uusista ympäristösivuista kirjastot.fi:ssä ja kävin katsomassa. Hienoa, ajattelin heti. Että kirjastot tarttuvat asiaan. Siis ekologiseen kriisiin. Että kirjastot eivät tyydy katselemaan sivusta vaan välittävät ja myös kertovat että välittävät. Ja yrittävät tehdä jotain asialle. Ptkäjänteisesti.