Onko kirjastohenkilökunta keskimääräistä alttiimpana?

Käväisin tänään lähikirjastossani. Mitään koronahysteriaa ei ollut lähimaillakaan, mitä nyt inforuudulla kävivät käsienpesun ohjeet. Kun kysyin henkilökunnalta, onko mitään keskitettyä ohjeistusta tullut, sain kieltävän vastauksen. Ei esimerkiksi kehotusta käyttää hanskoja palautuksia käsiteltäessä.

Kun ajattelen, että koronavirus on laittanut Italian kokoisen maan kiinni ja saanut Trumpin kaltaisen ihmisen kieltämään lentoliikenteen manner-Euroopasta, pohdin tovin sitä, olemmeko kirjaston asiakaspalvelussa keskimääräistä alttiimmassa asemassa sekä saada että jakaa edelleen sekä koronaa että muita kaltaisiaan.

En tiedä, mutta ihan ihmis- ja tavaramääriä ajatellen voisi ehkä olla perusteltua hiukan satsata siihen, ettei henkilökunta erityisesti palautuksia käsitellessään turhaan altistu huonolle onnelle. Ainahan joku Tirolissa laskettelemassa ollut saattaa piipahtaa myös kirjastossa.

Ainakin kaupoissa näyttää moni kassalla pitävän koko ajan hanskoja käsissään. En osaa sanoa, kuinka paljon se auttaa, mutta ehkä siitä voisi kirjastoissakin lähteä liikkeelle. Ainakin siihen asti, kunnes joku viranomainen arvioi koko palvelun liian riskaabeliksi.

Heikki Poroila

Score: 0
Pysyvä linkki

Onnea operaatioon. Me olemme keskisuuri kunta, jonka sirkulaatio on noin 100000 nidettä jatkuvalla syötöllä. Koko kokoelma noin puoli miljoonaa nidettä. Laskekaa montako otsonointikaappia saatte hankkia että kokoelma käydään läpi ensimmäisen disinfektoimiskerran, ja millaiset vuoret tavaraa saadaan kerättyä 48h disinfektoimiseen kun kaikki palautunut otettaisiin koko ajan kiinni.

Ihan kiva, mutta ei. Tämä ei ole yksinkertaisesti realistista. Yksi otsonointikaappi vetää muutamia kymmeniä kirjoja kerrallaan, ja sen leasing-hinta vuodessa on 3000-4000 euroa per kaappi.

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.