Hyvää uutta vuotta - ja kirjastoon voi luottaa!

Hyvää uutta vuotta teille kaikille, noin kolmelle-neljälle, jotka käyvät täällä (sammuttamassa valoja - kirjasto has left the kaapeli)!

Mutta siitä huolimatta, hieman hilpeämpi vuosi 2021 kuin mennyt vuosi; sellaista voi esittää hankittavaksi, tai voisi varata, mikäli olisi varattavana. 

Elvis has left the building Gertrud Stein has arrived

Score: 0

No kaikella on aikansa. Nyt keskustellaan muualla ja muiden = (osittain ainakin) voimin. Ei kannata surra, ei tämäkään "paikka" ole aina ollut olemassa. Täällä on sinänsä reilusti turvaväliä. 

Lerppu cd muistitikku ulkoinen kovalevy pilvi

Score: 0

Hyvää uutta vuotta ihmiset! Olen etsinyt ihmisiä keskustelemaan joistakin täällä olevista aiheista ja toivottavasti teillä kaikilla menee hyvin, koska vuosi 2020 oli vain vaikea nieltävä pilleri. Olemme siirtyneet sen ohitse nyt, mutta tuosta kauheasta vuodesta on olemassa joitain viipyviä vaikutuksia. Toivottavasti teillä voi olla rajoitettuja ongelmia, joten voimme kaikki mennä ulos ja pitää hauskaa ystävien kanssa, olipa sitten juomassa tai edes kirjastossa ilman ongelmia lol

Score: 0

Hyvää uutta vuotta ja hauskaa loppiaista!

Gunnar, missä "muualla" keskustellaan? Ja mistä?

Emma, ehkä siellä muualla jo keskustellaan siitä mistä sinä haluaisit keskustella? Saako kysyä: mistä haluaisit keskustella?

Score: 0

No, otaksun että keskustelevainen kirjastolainen ei ole päässyt WWF:n uhanalaisten listalle, eli että niitä lajinsa edustajia vielä ovat olemassa ja saavat seuraajia, jatkajia. Eli ajattelen, että "pakkohan" niitä keskusteluja on, en voi kuvitella ettei niitä käydä. Koska en ole somessa, en siellä "muualla", en voi tietää missä ja mistä ja milloin ja miten ja ja ja. 

Oletukseni perustuu siis siihen, että kirjasto on tieto-organisaatio, ja on vaikea kuvitella, että sellaista pystyy ylläpitämään, pitää liikkeessä, kehtittämään, ilman vilkasta keskustelua. Jotenkin vain kinkkistä kuvitella, ettei keskustella. Siksi kirjoitin kuten kirjoitin. Ei mulla todisteita ole, koska en ole "muualla".

Voihan olla, että maailma on muuttunut sen verran, että AI ja algoritmit hoitavat nykyään keskustelut kirjastolaisten puolesta - mutta sen verran kangistunut olen, etten usko siihenkään. En ihan vielä. Toistaiseksi uskon siihen, että kirjastolaiset ovat keskustelevaa sorttia. 

Score: 0
Pysyvä linkki

Suomen kirjastokenttä on hyvin hajanainen. Eri järjestelmiä, eri parametreja, eri palveluita. Tarjotaan samaa palvelua sinänsä, mutta eri tavoilla ja keinoilla. Tällaisessa tilanteessa ei ole oikein syytä keskustella yli kuntarajojen kuin satunnaisesti, ja niin taitaa tällä hetkellä ollakin esim. joidenkin itselleni täysin tuntemattomien luettelointityöryhmien jne parissa. Maassa on jotain luettelointisäännöstöäkin, mutta siitä huolimatta luetteloidaan yhä omiin tietokantoihin eikä yhteen keskitettyyn tietokantaan, josta eksaktisti sama metatieto valuisi kaikille täysin samanlaisena. Miksi keskustelisimme mistään, kun kirjastot Suomessa ovat täysin kuntaorientoituneita, ja metatiedotkin erilaisia vaikka teokset kummassakin kirjastossa ovat presiis samat? Jokainen kunta on poteroitunut omiin järjestelmiinsä, parametreihinsa ja käytänteisiinsä, ja jo oman kimpan sisällä on vaikeaa saada sovittua yhteisiä säveliä.

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?