Aisti kuvailu

Riitta Lahtinen, Russ Palmer ja Merja Lahtinen ovat kirjoittaneet ensimmäisen näkövammaisten ja kuulonäkövaisten ympäristön kuvailuun liittyvän teoksen *Aisti kuvailu*.

Kirjaa sopii työkaluksi niin tulkeille, ohjaajille, kouluavustajille, lähihoitajille, puhevammaisten tulkeille, sairaanhoitajille yms. alan opiskelijoille ja näkövammaisalan työntekijöille.

Kuvailu on yksi mahdollisuus saada tietoa oman toiminnan ja valintojen tueksi. Se täydentää aistien välittämää kokemusta ja laajentaa osallistuvuutta. Kuvailu antaa aistimuksia ja elämyksiä.

Aisti kuvailu kokoaa yhteen perusasioita ympäristön erilaisista kuvailun mahdollisuuksista. Teos sisältää kuvailun analysointia sekä esittelee kuvailun eri menetelmiä, piirteitä ja osa-alueita. Teos on kirjoitettu sekä kuvailijan että vastaanottajan näkökulmasta. Se sisältää ideoita, käytännön vinkkejä, esimerkkejä ja harjoituksia erilaisten kuvailujen pohjaksi. Tekstiin on koottu yksityisten henkilöiden kommentteja ja kokemuksia aidoista kuvailutilanteista.

Teos on tarkoitettu kaikille kuvailusta kiinnostuneille. Se soveltuu hyvin eri-ikäisille näkövammaisille ja kuulonäkövammaisille henkilöille, heidän perheenjäsenilleen ja ystävilleen sekä alan ammattilaisille. Lisäksi teos soveltuu kuvailun alan opintojen perusteokseksi.

Tekijät:

Riitta Lahtinen - KT, liikkumistaidon ja näönkäytön ohjaaja, kuvailutulkki, kouluttaja

Russ Palmer - musiikkiterapeutti, kouluttaja

Merja Lahtinen - KM, näkövammaisten erityisopettaja.

Aisti kuvailu -teosta voi tilata (30 € + postitus) osoitteesta rpalmer2@tiscali.co.uk tai Merjalta (merjahlahtinen@gmail.com). Lisätietoja: Merja 040 7079164

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?