Keskustelufoorumien säännöt

Foorumien/blogien viestien tilaaminen ja tilausten peruminen: rekisteröidy / kirjaudu ensin sivustolle ja tee muutokset Tilaa-sivulla.

Keskusteluihin osallistuminen: Foorumeille voi lähettää viestejä vain sisään kirjautuneena. Tällöin viestin kirjoittajaksi tulee automaattisesti käyttäjätunnuksesi, joka voi olla nimesi tai nimimerkki. Käyttäjätunnus on henkilökohtainen, sen omistajan tietää vain Kirjastot.fi:n toimitus.  Anonyymia viestiä ei foorumilla julkaista. Rekisteriseloste.

Viestin poistaminen: jos haluat poistaa viestisi, lähetä tästä pyyntö Kirjastot.fi-toimitukseen

Viestien haku: kaikki viestit ovat löydettävissä Kirjastot.fi-sivujen yläreunassa olevalla haulla. Viestit indeksoituvat toistaiseksi esim. Googleen.

Kirjastot.fi-foorumeilla tulee noudattaa hyviä tapoja ja Suomen lakia. Keskustelussa ei mennä henkilökohtaisuuksiin. Keskusteluihin ei saa massapostittaa viestejä. Kirjastot.fi-toimitus poistaa epäasialliset, sääntöjenvastaiset ja keskustelua muulla tavoin häiriköivät viestit. Kirjastot.fi-toimitus ei vastaa viestien sisällöstä.

Keskustelufoorumit on tarkoitettu vain kirjastoihin, kirjastopalveluihin ja -työhön suoraan liittyvistä asioista keskusteluun. Foorumien tulee hyödyttää kirjastopalveluiden ja kirjastotyön kehittämistä. Poikkeuksena tästä on Pienkustantajien uutuuksia -foorumi.

Viestien tulee olla tiiviitä ja mieluiten yhteen asiaan kerrallaan keskittyviä. Tutustu keskustelusäikeen aikaisempii viesteihin ennen kuin kirjoitat.

Kaikki kirjastojenväliset tietopalvelukysymykset lähetetään Tieto-listalle. Muut kysymykset lähetetään Kysy kirjastonhoitajalta -palveluun