Kommentoi vastausta

Pysyvä linkki

"Espoo on nostanut vuosittaisen asuntotuotantonsa kolmesta sadasta neljään sataan (Helsinki rakentaa vuodessa 200 asuntoa)."

Helsingissä kunnallisten vuokra-asuntojen rakentamatta jättäminen on sanoisinko tietoinen (oikeisto)poliittinen valinta. Helsingin imagon, pääkonttorien, virastojen ja halutuimpien työpaikkojen vuoksi tulijoita riittää.

Uuden kaksion rakentaminen maksaa noin luokkaa 125.000 (tyypillinen katekerroin urakoinnissa on 30%), mikä taas on noin vanhan yksiön hinta Helsingissä ja Helsingin kaupungilla kyllä on tontteja. Asumistuki on nostanut vuokrat Helsingissä.

"Hel­sin­gil­lä on hir­veäs­ti omai­suut­ta ja kal­lis­ta maa­ta. Vai­kea sa­noa, olem­me­ko rik­kai­ta vai em­me pohti vih­rei­den ryh­män­joh­ta­ja Ville Ylikahri." http://www.hs.fi/paivanlehti/kaupunki/Helsinki+siunasi+45+miljardin+bud…

Kysymys on ihmisten vedättämisestä. Työssäkäyvät lapsiperheet muuttavat Helsingistä enemmän ympäryskuntiin kuin toisin päin. Helsinki menettää verotuloja. Helsingin menoissa on paljon karsittavaa ja liikelaitokset tuottavat n. 500 M/vuosi. Budjetti on 4,5Mrd. Kaikille 500 kirjastolaisille voitaisiin budjettivaroilla rakentaa työsuhdeasunto noin 60 M €:lla.

Kuten wanha slogan kuuluu: Eläköön Espoo!

Score: 0

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.