Kommentoi vastausta

Pysyvä linkki

"Jos kirjastolaisen palkasta jää käteen noin 2.200 €/kk niin hänen täytyy olla ainakin pääkaupunkiseudulla keskitason johtaja. Oma nettopalkkani noin 35 vuoden kirjastonhoitajuuden (= informaatikko) jälkeen on alle tuon."

Uskomatonta! Kun kävin kohta kohdalta läpi äitini veroilmoituksen (teki työuransa puoliksi maalla puoliksi Helsingissä suoritusportaassa sairaanhoitajana - ei siis johtoportaassa ylihoitajana) niin bruttoeläkkeen suuruus oli 2.100 €/kk (leskeneläkkeen osa tästä oli 201 €/kk) eikä mitään eläkevakuutusta hänellä ole ollut.

Tarvitaan työurien pidentämistä alkupäästä; merkonomin ja sairaanhoitajan paperit sai 3 vuodessa eikä niin kuin tänään 3 vuotta lukiota + 4 vuotta amk:ta = tradenomi/sairaanhoitaja. Jyrkkä ei eläkeiän pidentämisestä yli 60-vuotiaille loppupäästä. Täytyy olla poikkeuksellisen mielekäs työ, jos motivaatio on korkealla 63-vuotiaana.

Tässä asiassa EK ja Kokoomus toimivat kuin Hölmölässä; peittoa leikataan alkupäästä, mutta pidennetään loppupäästä.

Score: 0

Ei muotoiluja

• Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.