SeniorSurf-päivä 6.10.2020 kannattaa suunnitella jo nyt

SeniorSurf-päivää vietetään valtakunnallisesti lokakuussa Vanhustenviikon tiistaina, seuraavan kerran 6.10.2020.

SeniorSurf-päivän tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä tutustumaan tietotekniikan suomiin mahdollisuuksiin. Kuka vaan voi järjestää SeniorSurf-tapahtuman. Vanhustyön keskusliitto toimii päivän koordinaattorina.

Kirjastoissa on hyvä pohtia päivän sisältöä jo nyt. Mitä voi tehdä jos lähikontaktit ovat mahdollisia? Mitä voi tehdä jos jälleen siirrytään verkon kautta kommunikointiin?

Mikä olisi juuri teidän kirjastonne tarjoama digihetki:

- Mitä mukavaa sisältöä löytyy verkosta: Ylen Areena, Kavi.finna.fi:n elokuvat, kirjaston e-aineistot, mukavia viihdesivuja yms.

- Entä yhteinen opastus kunnan sote-ammattilaisten kanssa terveyteen ja eri palveluihin liittyvistä sivuista ja kanavista

- Etäyhteyksien käytön neuvonta 

Kun suunnittelette sisältöjä, kannattaa käyttää hyväksi Makupalat.fi:n valmiiksi etsittyjä linkkejä monenlaisille sivustoille. Makupalojen aihekartan avulla voi selailla valmiita matderiaaleja kuin hyllyjä ikään. 

Koronan aiheuttaman poikkeusajan aikana Yleisten kirjastojen digihanke tuotti aihepohjaisia vinkkejä, joiden sisällöt saattavat olla myös SeniorSurf-piäivän sisällöksi sopivia. Poikkeusajan vinkit löydät täältä

Kirjastot.fi:n Digiopastussivulta on käynti monenlaisiin digineuvontaan liittyviin resursseihin. Kannattaa kurkata myös sitä. 

SeniorSurf on Vanhustyön keskusliiton koordinoima tapahtuma, jonka voi järjestää myös muulloin kuin lokakuussa. Aineistoa ja ohjeita sekä markkinointimateriaalia löytyy alla olevasta linkistä. Siellä on myös kartta, jolle kirjastoja pyydetään ilmoittamaan omat tapahtumansa. 

 

Organisaatio
Yleisten kirjastojen digihanke
Yhteyshenkilö
Päivi Litmanen-Peitsala