Satakielikuukausi alkoi – soiko teidän kirjastossanne satakieli?

Satakielikuukausi alkoi – soiko teidän kirjastossanne satakieli?

 

Satakielikuukausi on vuosittainen monikielisyyttä juhliva jakso kansainvälisen äidinkielen päivän (21.2.) ja maailman runouden päivän (21.3) välillä. Teemakuukautta vietetään Suomessa nyt jo viidennen kerran. Vuonna 2017 sitä alettiin viettää myös muissa pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Muistattehan, että tänä vuonna vietetään myös YK:n alkuperäiskansojen juhlavuotta. Suomen kolme saamen kieltä, pohjoissaame, inarinsaame ja koltansaame kuuluvat alkuperäiskansojen kieliin.

Haastamme kaikki kirjastot mukaan Satakielikuukauteen.  Voitte osallistua pienellä tai suurella teolla – omien mahdollisuuksien mukaan.

Muutamia ideoita miten voitte lähetä mukaan:

 • kokoa kirjastonne eri kielisistä aineistoista näyttely lapsille, nuorille tai aikuisille. Monikielisellä kirjastolla on kirjoja, lehtiä ja musiikkia 80 eri kielellä, tee tilaus kaukopalvelu@hel.fi tai kysy meiltä –  ideoidaan yhdessä monikielinenkirjasto@hel.fi
   
 • järjestä satutunteja eri kielillä tai yksi satutunti, jossa satua kerrotaan kahdella kielellä. Myös aikuiset kuuntelevat mielellään ääneen luettuja tarinoita
   
 • vinkkaa asiakkaille monikielinen Satudiplomi. Laita esille satudiplomin kuvakirjoja eri kielillä
   
 • tee Matka maailman ympäri-näyttely: Monikielisen kirjaston näyttely matkaa maailman ympäri esittelemällä Suomessa puhuttuja kieliä. Tiedätkö miltä japanin tai  persian kieli kuulostaa?  Näyttelyaineiston ja ohjeet löydät täältä ja se on vapaasti käytettävissä
   
 • toivota asiakkaat tervetulleeksi kirjastoon monella kielellä  Tervetuloa kirjastoon 15 kielellä

 

Kielellisen rikkauden edistämiseen liittyviä tapahtumia, ajatuksia ja ehdotuksia voi jakaa kaikkien iloksi ja inspiraatioksi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #satakielikuukausi, #flerspråkighetsmånaden ja #multilingualmonth.

Tapahtumien ilmoituksissa voit käyttää Satakielikuukauden logoja

 

Satakielikuukautta koordinoivat Monikielinen kirjasto, Kulttuuria kaikille- palvelu, Kulttuurikeskus Caisa ja Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala.

 

 

Kaupunki
valtakunnallinen
Sijainti
valtakunnallinen
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Monikielinen kirjasto
Yhteyshenkilö
Riitta Hämäläinen
Puhelin
09-31085402
Hinta
0