Onko kirjastossasi sateenkaarihyllyä? Diversity 2.0 -paneeli 24.11.

Yleisten kirjastojen edelläkävijätyö monimuotoisuuden edistämisessä ei ole mikään salaisuus. Tämä näkyy kirjastoarjessa esim. sateenkaarihyllyjen ja turvallisen tilan periaatteiden osalta.

Ensi tammikuussa järjestettävässä Diversity 2.0 -tapahtumassa sateenkaarihyllyjä halutaan nostaa esiin. Paneelissa on vieraana mm. Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, joten korkean tason mediahuomiota on luvassa. 

Järjestäjien tiedossa on jo, että Helsingissä, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Tampereella ja Turussa hyllyjä ylläpidetään.
Jos kirjastosi ei ole yllämainittujen joukossa, lähetä tieto sateenkaarihyllystäsi Kirjastot.fi:n viestintään mahdollisimman pian.

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan koostamaan VAKE-palveluiden suojiin päivittyvän listan yleisten kirjastojen sateenkaarihyllyistä. Potentiaalia muuhunkin verkostoitumiseen ja yhteistyöhön varmasti on.

Diversity 2.0 -tapahtuma SIIRTYNYT: UUSI PVM 20.1.2021

Uusien koronarajoitusten vuoksi tilaisuus on siirretty tammikuulle 2021.

Diversity 2.0 -tapahtumaan tiistai-iltana 24.11. voi osallistua joko paikan päällä (Mikonkatu 9, Helsinki) tai verkossa. Ilmoittautuminen 20.11. mennessä, lisätiedot kutsussa.

Tilaisuuden paneelikeskustelussa Merja Ylä-Anttila, Peter Vesterbacka ja Joakim Juvelén kertovat omasta kokemuksestaan käsin monimuotoisuuden edistämisen positiivisista vaikutuksista moderaattori Hanna Kinnusen johdolla. He herättävät katsomaan suvaitsevaisuutta täysin uudesta näkökulmasta. 

Paneelikeskustelun jälkeen juhlistetaan sarjakuvataiteilija Joakim Juvelénin uuden Rumat Möröt — Siellä missä persikat kasvaa -sarjakuva-albumin julkaisua. Ajankohtainen kirja nostaa esiin seksuaalisuuden monimuotoisuutta ja kehopositiivisuutta riemukkaan ja roisin huumorin kautta. Liitteenä olevassa tiedotteessa lisää tietoa kirjasta.  

Ilmoita kirjastosi sateenkaarihyllystä

johanna.laurila@hel.fi
Viestintäsuunnittelija,
Yleisten kirjastojen valtakunnalliset kehittämispalvelut/Kirjastot.fi

Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Technological Innovation House Epicenter Helsinki
Yhteyshenkilö
Miia Raninen
Puhelin
+358 50 5566 007