Lukuloma-videoista lukuiloa verkkosivuille ja someen

Koulujen syyslomalla perheitä kannustetaan viettämään lukulomaa lukemalla yhdessä. Kirja-alan järjestöjen yhteiskampanja toteutetaan nyt toista kertaa. Kampanjan verkkosivuille Lukuloma.fi on koottu Lukemon, Sivupiirin ja Kirjasammon kirjavinkkejä, ja lukuvinkkejä kannustetaan kysymään myös kirja-alan ammattilaisilta lähikirjastoissa ja kirjakaupoissa. Lisäksi Kirjastokaistalta löytyy videoita kaikkien yhteiseen käyttöön niin verkkosivuille upotettavaksi kuin some-jakoonkin.

Annika Saarikko kutsuu mukaan lukulomalle
Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kutsuu kaikki syyslomaa viettävät mukaan lukulomalle. Lukuloma-kampanjan avaustervehdys on ”matkalippu” maailmalle. Matkakohde on kirjan kansien välissä.

Syysloma on lukuloma – luetaan yhdessä
Periaatteen Nainen on bloggaava helsinkiläinen kolmen pojan äiti Milla. Perhe on mukana Lukuloma-kampanjassa. Perheessä luetaan paljon. Ulkomailla asuessa kirjat pitivät myös huolta, että poikien suomen kieli pysyi monipuolisena. Nyt, kun ei pysty reissaamaan, perhe matkustaa kirjojen kanssa.


Syysloma on lukuloma – kirjan siivillä maailman ääriin
Mihin kirja on vienyt sinut? Mitä lukeminen antaa sinulle? Miltä lukeminen tuntuu parhaimmillaan? Näihin kysymyksiin vastaavat Nuori Aleksis -palkinnon raadin jäsenet. Yläkoulun Nuori Aleksis on Äidinkielen opettajain liiton myöntämä kirjallisuuspalkinto, jonka saajan valitsee yläkoulun oppilaista koostuva raati. Tapasimme raadin jäsenet, kun he kokoontuivat valitsemaan Nuori Aleksis -palkinnon saajan.


Löydät nämä videot myös Facebook-videoina, joita voi myös mielellään jakaa.

Lisätietoja Lukuloma-kampanjasta

Kirja-alan keskeiset järjestöt korostavat Lukuloma-kampanjassaan lukemista koko perheen yhteisenä harrastuksena. Erityisesti korona-aikana lomamatkalle on turvallisinta lähteä kirjan siivin.

Kampanjan taustalla on Suomen kirja-alan järjestöjen huoli lukuinnon ja lukemisharrastuksen laskusta. Innoittajana ovat Ruotsin menestyksekkäät kokemukset vastaavasta muutoksesta muutama vuosi sitten (Läslov.se). Lukuloma on osa Opetushallituksen Lukuliikettä, joka tukee lasten ja nuorten sekä aikuisten lukemista ja lukuintoa.

Lisätietoja:
Lukuloman verkkosivut
Lukuvinkkejä lapsille Lukemo-sivustolla
Lukuvinkkejä nuorille Sivupiirissä
Lukuvinkkejä aikuisille Kirjasammossa
Lukuloma-videot Kirjastokaistalla

Organisaatio
Kirjastokaista / Kirjastot.fi
Yhteyshenkilö
Riitta Taarasti