Kirjastot mukaan LitAdvisor-kampanjaan

LitAdvisor haastaa sinut vaihtamaan yhden lomalentomatkan lukumatkaan. Se on osa Lentolakko-hanketta; yksi sen tarjoamista tavoista pienentää oman talouden vuosittaista hiilijalanjälkeä. Ottamalla haasteen vastaan huomaat, kuinka lukumatkailu voi olla aivan yhtä – ellei enemmänkin – rentouttavaa ja maailmankuvaa avartavaa kuin perinteinen matkusteleminenkin.

Osallistut haasteeseen ottamalla kuvan itsestäsi tai perheestäsi lukumatkalla ja postaamalla sen sosiaalisessa mediassa häshtägein #lentolakko #litadvisor #lukumatkalla. Liitä lyhyt TripAdvisor -tyyppinen kuvaus lukumatkastasi kuvan oheen ja haasta kaverisi mukaan lukumatkalle!

Lomalentomatkailu on yksi suurimpia yksilön hiilijalanjälkeen vaikuttavia kertapäästöjä, joka voi tehdä tyhjäksi kaikki muut pienemmät vuoden aikana kertyneet vihreät teot. Vähentämällä lentämistä voit siis tehdä huomattavan ympäristöteon. LitAdvisorin seurassa huomaat kuinka kirjan ja mielikuvituksen siivin lentää pidemmälle kuin lentokoneella. Lukeva ihminen rentoutuu ja oppii, ja voi myös jakaa kokemuksensa muiden kanssa. Lennä vähemmän – lue enemmän!

Kirjastot voivat osallistua LitAdvisor-kampanjaan somen lisäksi nostamalla teoksia esiin näyttelyihin. Tämän viestin ohessa on liitteenä kirjastoja varten tulostettava juliste, jota kannattaa käyttää näyttelypöydillä. Sopivia teoksia voi katsoa Kirjasammon vinkkiartikkeleista ja -listoista:

Lisää vinkkilistoja aiheesta on vielä tulossa. Myös Kirjasammon hakua kannattaa käyttää apuna paikkoihin sijoittuvien kirjojen hakemassa:

Kirjoita Kirjasammon hakulaatikkoon paikannimi ja kirjan haluttu kieli, esimerkiksi: Lontoo suomi

Hakutulos ryhmittelee kirjailijat ja kirjallisuuden lajit omille riveilleen. Jos tiedät jo, mitä kirjallisuuden lajia olet hakemassa, voit lisätä senkin hakuun, esimerkiksi: Kanariansaaret suomi romaanit

Haun voi tarkentaa myös lasten- ja nuortenkirjallisuuteen, esimerkiksi: Pariisi suomi nuortenkirjallisuus

LitAdvisor on Nuoren Voiman Liiton, Helsinki Poetry Connectionin ja Nihil Interitin yhteistyöhanke. Se on osa Sitran Maapalloliiga -kehityshanketta. Kirjasampo toimii kampanjan viestintäapuna kirjastoille.

Lisätietoa LitAdvisorista:
E-mail: litadvisor.lukumatkalla(at)gmail.com
www.facebook.com/LitAdvisorLukumatkalla
www.instagram.com/litadvisor

 

Organisaatio
Nuoren Voiman Liitto, Helsinki Poetry Connection, Nihil Interit ja Kirjasampo
Yhteyshenkilö
Tuomas Aitonurmi (Kirjasampo)
Puhelin
0405471431