Kirjastosi mukaan Tutkitun tiedon teemavuoteen - nykyisillä tapahtumilla?

Monissa kirjastoissa järjestetään tapahtumia verkossa. Onko sinun kirjastollasi webinaari, keskustelu tai vinkkaus, jonka aiheen takaa löytyy tutkittua tietoa?

Vuosi 2021 on Tutkitun tiedon teemavuosi, jonka aikana halutaan tuoda esille luotettavien tietolähteiden olemassaoloa. Luotettavan tiedon vinkkaaminen ja kiinnostavien tiedonlähteiden tuonti esille ovat kirjastojen arkipäivää. Siksi onkin oletettavaa, että monet kirjastojen tapahtumista soveltuisivat vietäväksi Tutkitun tiedon teemavuoden tapahtumakalenteriin.

Kirjastot mukaan teemavuoden ohjelmaan

Tutkitun tiedon teemavuoden sydämessä ovat yhteistyökumppanit, jotka tuottavat monipuolista ohjelmaa tutkitun tiedon eri alueilta. Ohjelma koostuu tapahtumista ja teoista, jotka voivat olla esimerkiksi tilaisuuksia, tempauksia, näyttelyitä, podcasteja, julkaisuja tai kampanjoita verkossa tai paikan päällä.

Näkymällä teemavuoden kalenterissa kirjastot voivat tuoda esiin omaa merkittävyyttään suomalaisessa tietoympäristössä. Yleiset kirjastot tuovat tiedon arkeen, lähelle asukkaita, joten olisi luonnollista näkyä teemavuoden kumppanina.

Mukaan on helppo liittyä, ohjeet löytyvät Tutkitun tiedon teemavuoden sivuilta.

Katso oman kirjaston kevään tapahtumakalenteria ja liitä kirjasto yhteistyökumppaneiden joukkoon.

Syksyn tapahtumasuunnittelussa tutkittu tieto huomioon?

Tutkitun tiedon teemavuosi mahdollistaa kirjastojen yhteisenkin esiintymisen syksyllä. Huhtikuussa Yleisten kirjastojen neuvoston kokouksessa tullaan keskustelemaan asiasta. Käytännössä yhteinen esiintyminen tarkoittaisi syksyn tapahtumasuunnittelussa tietokirjallisuuden, tietokirjavieraiden ja tutkijoiden tehostettua huomiointia. Yhteisesiintymisestä keskustellaan myös Suomen kirjastoseuran, Kirjastot.fi:n, Suomen tietokirjailijat ry:n ja muiden yhteistyökumppaneiden kesken. Tarkoitus on katsoa, miten tuottaa työvälineitä kirjastojen tapahtuma-arkeen ja aineistonäyttelyihin. Asiasta tullaan tiedottamaan noin toukokuussa.

Kirjastot.fi tulee huomioimaan teemavuoden omassa toiminnassaan ja ilmoittamaan esimerkiksi Tiedonhaun uutiskirjeen mukaan tapahtumalistalle heti kun uutiskirjealustan kilpailutuksen tulos on varma. Kirje tarjoaa kirjastoille vinkattavaa ja linkattavaa jo nyt, vaikka tekninen alusta voi vielä muuttua. Kannattaa siis tilata vinkkikirje


Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 kokoaa yhteen tutkitun tiedon tunnettuutta edistäviä tapahtumia ja tekoja sekä vahvistaa niiden näkyvyyttä. Tavoitteena on saada kaikki suomalaiset tutkitun tiedon ja luotettavien tietolähteiden äärelle tämän vuoden aikana. Teemavuoden järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Organisaatio
Yleisten kirjastojen digihanke
Yhteyshenkilö
Päivi Litmanen-Peitsala