Kirjastopalveluja maahanmuuttajille esittelevä video yhteiseen käyttöön

Kuopion kaupunginkirjastossa on toteutettu Monikulttuurista kirjastoa etsimässä -hanke, jonka tavoitteena on ollut maahanmuuttajien kirjastopalvelujen kehittäminen ja markkinointi uusien toimintojen ja maakunnallisen henkilöstökoulutuksen avulla. Tämän AVI:n avustuksella toteutetun hankkeen tuloksena kirjaston palveluista, aineistosta ja tapahtumista tiedottamista on terävöitetty ja kirjaston käyttöä, tunnettuutta ja näkyvyyttä on lisätty maahanmuuttajien keskuudessa.

Tähän tarkoitukseen Kuopiossa tuotettiin myös Kirjastoon! -video (2:46). Video toivottaa maahanmuuttajat tervetulleiksi kirjastoon ja kertoo selkeässä muodossa kirjaston palveluista. Video toimii hyvin myös kaikille muille, jotka hyötyvät selkeällä suomen kielellä toteutetusta kirjastopalveluiden opastuksesta. Kirjastoon! -video on paitsi puhuttu myös tekstitetty suomeksi ja sen kautta se on saavutettavissa yhä useammalle.

Videon ovat tehneet Kuopion kaupunki ja Suomen Humanistinen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Monikulttuurista kirjastoa etsimässä -hankkeen kanssa. Tekijät halusivat tuottaa videon siten, että se olisi hyödynnettävissä muuallakin kuin Kuopiossa. Videota saa siis näyttää, jakaa ja upottaa sivustoille.

Video:
Kirjastokaistalla
Facebookissa


Lisätiedot Yleisten kirjastojen hankerekisterissä:
Monikulttuurista kirjastoa etsimässä -hanke

 

Organisaatio
Kirjastokaista / Kirjastot.fi
Yhteyshenkilö
Riitta Taarasti