Kirjastoklovni Jojon videot yhteiseen käyttöön

Olipa kerran maita ja mantuja kiertävä yksinäinen sirkusklovni. Hän unelmoi jonkkataidoilleen hurraavasta yleisöstä ja pikkuruisesta lattialäntistä sirkusteltalleen. Kadulla Jojo törmää yllättäen julisteeseen, joka kutsuu häntä astumaan sisään merkillisen rakennuksen ovesta. Oven takaa paljastuukin varsin kummallinen maailma.

Näin alkoi Jojon matka kirjojen pariin. Jojo-kirjastoklovnin Satusirkus -sarjassa on julkaistu kaikkiaan seitsemän videota. Kolme ensimmäistä muodostavat kokonaisuuden: Jojo löytää kirjaston, Jojo rakastuu kirjoihin ja Jojolle löytyy kirjastosta tehtävä. Kolme seuraavaa ovat puolestaan lyhyitä videoita, joissa Jojo työskentelee kirjastossa: vinkkinä jännät lukupaikat, vinkkinä hikiliikkeet kirjoilla ja vinkit sujuvan lukemisen opetteluun. Sokerina pohjalla on huikean hienona sarjan päätösvideona Jojon lukuhuuma.

Satusirkus-hanke ja Kirjastokaista ovat tuottaneet nämä lukemisen edistämiseen ja kirjastojen houkuttelevuuden nostamiseen tähtäävät videot kaikkien yhteiseen käyttöön. Onko verkkokirjastossanne lapsille suunnattu osio? Jojon videoista saatte sinne vaivatta mukavaa sisältöä. Haluatteko jakaa somessa hauskaa sisältöä tärkeästä viestistä tinkimättä? Jojon videot mielellään jakoon!


Videot ovat katsottavissa KirjastokaistallaYouTubessa ja Facebookissa. Videot saa upottaa verkkokirjastoihin, kirjastojen kotisivuille ja blogeihin sekä muiden lasten lukemista ja lastenkulttuuria edistävien tahojen sivulle sekä jakaa ja näyttää vapaasti.

Lisätietoja:

Jojo-kirjastoklovnin Satusirkus -sarja
Tietoa sarjasta

Organisaatio
Kirjastokaista / Kirjastot.fi
Yhteyshenkilö
Riitta Taarasti