Kirjallisuusupokkeessa kesäiset sisällöt

Kirjallisuusupokkeeseen on päivitetty jälleen uudet sisällöt. Kirjastokaistan Koirailijat-sarjan videossa Timo Parvela kertoo mitä hänen koiransa tuovat Parvelalle kirjailijantyöhön ja perheen arkeen. Ohjelma vie meidät lenkille Parvelan ja hänen Lancashiren karjakoiriensa Murun ja Paten kanssa. Videon mukana kirjallisuusupoke tuo tuttuun tapaan myös luku- ja linkkivinkit. Kesä on lämmön, valon, tapahtumien, lomailun ja monelle suuren juhlan aikaa. Makupalat.fi-kokoelmasta löydät vinkkejä ja sisältöä tekemiseen. Sivupiiri vinkkaa kesälukemista nuorille ja Kirjasammosta löydät hyllyllisen kirjoja, joiden tapahtumien taustalla huokuu tukala helleaalto.

Mikä on kirjallisuusupoke?

Kirjallisuusupoke on kirjastojen yhteinen sisältöpaketti verkkosivuille. Tuotamme Kirjastot.fi:ssä sisältöjä kaikkien yhteiseen käyttöön. Jotta sisältöjen hyödyntäminen verkkokirjastoissa, kotisivuilla ja blogeissa olisi mahdollisimman vaivatonta, kokoamme myös ajankohtaisia sisältöjä upokkeisiin. Kun lisäätte kerran upokkeen koodin sivuillenne, päivittyvät uudet sisällöt sivuillenne automaattisesti. Yksi tuottamistamme upokkeista on kirjallisuusupoke, joka tuo katsottavaksi ajankohtaisen videon ja siihen liittyvät linkit Kirjasammon ja Sivupiirin lukuvinkkeihin ja Makupalojen linkkivinkkeihin.

Nostamme kirjallisuusupokkeeseen ajankohtaisia sisältöjä, jotka voivat olla joko uusia tai jo aiemmin julkaistuja, mutta ajankohtaisia. Videota täydentävät lisätietolinkit voivat olla teemasta riippuen paitsi Kirjasampoon, Sivupiiriin ja Makupaloihin vieviä, myös esimerkiksi Musiikkikirjastot.fi-, eKirjasto- tai Kysy kirjastonhoitajalta -sisältöjä.

Upoke tuo usein päivittyvää ajankohtaista sisältöä vaivattomasti sivuillenne. Upoke löytyy jo monesta verkkokirjastosta ja kirjastojen kotisivuilta. Olkaa yhteyksissä, jos teillä on toiveita sisällöiksi, kaipaatte apua upokepaikan perustamiseen tai teillä on kysyttävää tai kommentoitavaa muissa palveluihimme liittyvissä asioissa.

Voitte käydä katsomassa miltä kirjallisuusupoke sivustoilla näyttää ainakin näissä verkkokirjastoissa ja kotisivuilla:

Eepos-kirjastotHeili-kirjastotKirkes-kirjastotKuopion kaupunginkirjastoLapin kirjastotLastu-kirjastotLeppävirran kirjastoPiki-kirjastotSata-kirjastotVaara-kirjastot ja Vaski-kirjastot. Jos listalta puuttuu kirjallisuusupokkeen sivuilleen liittäneitä kirjastoja, niin laittakaa viestiä. Meille sellaiset ovat arvokkaita palautteita!

Tavoitat meidät helpoiten mailitse: etunimi.sukunimi@kirjastot.fi
- Kirjasampo: Tuomas Aitonurmi
- Kirjastokaista: Riitta Taarasti
- Kysy kirjastonhoitajalta ja Makupalat: Nina Granlund
- Sivupiiri: Katja Kyllönen

Hyvää kesää!

Organisaatio
Kirjastokaista / Kirjastot.fi
Yhteyshenkilö
Riitta Taarasti