Kirjallisuusupokkeen sisältönä naisen asema ja Minna Canth

19. maaliskuuta vietetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. Minna Canthin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 175 vuotta. Sen tiimoilta kirjastojen sivuille suunnitellussa kirjallisuusupokkeessa on nyt teemana naisen asema. Kirjastokaistan videolla Juha Hurme kertoo suomentamastaan Sally Salmisen unohduksiin painuneesta klassikkoromaanista Katrina. Videon mukana upoke tuo sivuillenne aihetta täydentävinä linkkeinä Kirjasammon vinkkilistan Nainen ja yhteiskunta kaunokirjallisuudessa sekä Naisen asema ja Minna Canth -linkkikokoelmat Makupaloista.

Jos verkkokirjastossasi tai kotisivuillasi ei ole vielä kirjallisuusupoketta, niin voit katsoa miltä se näyttää kirjastojen sivuilla ja tutkailla olisiko teidän sivuillannekin paikka upokkeelle. Upoke löytyy ainakin näiltä sivuilta:
Eepos-kirjastotHeili-kirjastotKirkes-kirjastotKuopion kaupunginkirjastoLapin kirjastotLastu-kirjastotOulun kaupunginkirjastoPiki-kirjastotRutakko-kirjastotVaara-kirjastot ja Vaski-kirjastot.

Mikä on kirjallisuusupoke?

Tuotamme Kirjastot.fi:ssä sisältöjä kaikkien yhteiseen käyttöön. Jotta sisältöjen hyödyntäminen verkkokirjastoissa, kotisivuilla ja blogeissa olisi mahdollisimman vaivatonta, kokoamme myös ajankohtaisia sisältöjä upokkeisiin. Kun lisäätte kerran upokkeen koodin sivuillenne, päivittyvät uudet sisällöt sivuillenne automaattisesti. Yksi tuottamistamme 
upokkeista on kirjallisuusupoke, joka tuo katsottavaksi ajankohtaisen videon ja siihen liittyvät linkit Kirjasammon lukuvinkkeihin ja Makupalojen linkkivinkkeihin.

Nostamme kirjallisuusupokkeeseen ajankohtaisia sisältöjä, jotka voivat olla joko uusia tai jo aiemmin julkaistuja, mutta ajankohtaisia. Videota täydentävät lisätietolinkit voivat olla teemasta riippuen paitsi Kirjasampoon ja Makupaloihin vieviä, myös esimerkiksi Musiikkikirjastot.fi-, eKirjasto- tai Kysy kirjastonhoitajalta -sisältöjä.

Upoke tuo usein päivittyvää ajankohtaista sisältöä vaivattomasti sivuillenne. Olkaa yhteyksissä, jos teillä on toiveita sisällöiksi, kaipaatte apua upokepaikan perustamiseen tai teillä on kysyttävää tai kommentoitavaa muissa palveluihimme liittyvissä asioissa.

Lisätietoja:
Kirjastokaista - Riitta Taarasti, tuottaja ja toimittaja
Kirjasampo - Tuomas Aitonurmi, informaatikko ja toimittaja
Makupalat - Nina Granlund, suunnittelija ja toimittaja
Sivupiiri - Katja Kyllönen, suunnittelija ja toimittaja
sähköpostit: 
etunimi.sukunimi@kirjastot.fi

Organisaatio
Kirjastot.fi
Yhteyshenkilö
Tuomas Aitonurmi
Puhelin
0405471431