Kirjallisuusupokkeen aiheena suomalainen kirjallisuus maailmalla

Kirjallisuusupokkeen sisällöt on päivitetty. Kirjastokaistan videossa Max Seeck kertoo psykologisesta jännitysromaanistaan Uskollinen lukija, jonka käännösoikeudet on myyty jo 30 maahan. Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen virittelee keskustelua paitsi teoksen menestymisen osatekijöistä, myös aiheista kuten pahuuden ja pelottavuuden olemus kirjoissa sekä niihin liittyvät moraaliset kysymykset. Haastattelussa sivutaan myös Uskollisen lukijan kuvausoikeuksien myyntiä Hollywoodiin sekä Seeckin viidettä, 10.9. julkaistavaa romaania Pahan verkko.

Video on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa, ja se on osa kirjailijakohtaamisten sarjaa, joka jatkuu syksyn aikana. Videon mukana kirjallisuusupoke tuo tuttuun tapaan myös luku- ja linkkivinkit. Makupalat.fi:n linkkikokoelma tarjoaa lisää lähteitä jännityskirjallisuuden jäljille. Kirjasampo.fi:stä löydät artikkelin, jossa ruoditaan suomalaisen kirjallisuuden käännöksiä ja vientiä ulkomaille

Mikä on kirjallisuusupoke?

Kirjallisuusupoke on kirjastojen yhteinen sisältöpaketti verkkosivuille. Tuotamme Kirjastot.fi:ssä sisältöjä kaikkien yhteiseen käyttöön. Jotta sisältöjen hyödyntäminen verkkokirjastoissa, kotisivuilla ja blogeissa olisi mahdollisimman vaivatonta, kokoamme myös ajankohtaisia sisältöjä upokkeisiin. Kun lisäätte kerran upokkeen koodin sivuillenne, päivittyvät uudet sisällöt sivuillenne automaattisesti. Yksi tuottamistamme upokkeista on kirjallisuusupoke, joka tuo katsottavaksi ajankohtaisen videon ja siihen liittyvät linkit Kirjasammon ja Sivupiirin lukuvinkkeihin ja Makupalojen linkkivinkkeihin.
 
Nostamme kirjallisuusupokkeeseen ajankohtaisia sisältöjä, jotka voivat olla joko uusia tai jo aiemmin julkaistuja, mutta ajankohtaisia. Videota täydentävät lisätietolinkit voivat olla teemasta riippuen paitsi Kirjasampoon, Sivupiiriin ja Makupaloihin vieviä, myös esimerkiksi Musiikkikirjastot.fi-, eKirjasto- tai Kysy kirjastonhoitajalta -sisältöjä.
 
Upoke tuo usein päivittyvää ajankohtaista sisältöä vaivattomasti sivuillenne. Upoke löytyy jo monesta verkkokirjastosta ja kirjastojen kotisivuilta. Voitte käydä katsomassa miltä kirjallisuusupoke sivustoilla näyttää ainakin näissä verkkokirjastoissa ja kotisivuilla:
Eepos-kirjastotHeili-kirjastotKeski-kirjastot, Kirkes-kirjastotKuopion kaupunginkirjastoLapin kirjastotLastu-kirjastotLeppävirran kirjastoPiki-kirjastotSata-kirjastotVaara-kirjastotVanamo-kirjastot ja Vaski-kirjastot. Jos listalta puuttuu kirjallisuusupokkeen sivuilleen liittäneitä kirjastoja, niin laittakaa viestiä. Meille sellaiset ovat arvokkaita palautteita!

Olkaa yhteyksissä, jos teillä on toiveita sisällöiksi, kaipaatte apua upokepaikan perustamiseen tai teillä on kysyttävää tai kommentoitavaa muissa palveluihimme liittyvissä asioissa.

Tavoitat meidät helpoiten mailitse: etunimi.sukunimi@kirjastot.fi
- Kirjasampo: Tuomas Aitonurmi
- Kirjastokaista: Riitta Taarasti
- Kysy kirjastonhoitajalta ja Makupalat.fi: Nina Granlund