Kirjallisuusupokkeen aiheena elämäkerrat

Kirjallisuusupokkeen sisällöt on jälleen päivitetty. Kirjastokaistan videossa Karo Hämäläinen kertoo teoksestaan Kansalliskirjailija, joka on kaunokirjallisesta perspektiivistä kirjoitettu teos Väinö Linnasta. Lisää lukuvinkkejä elämäkertaromaaneista löydät Kirjasammosta. Jos viihdyt elämäkertojen parissa, löydät myös verkosta itsellesi ajanvietettä. Makupalat tarjoaa vinkit Muisteluita, kirjeitä ja elämäkertoja -kokoelmassa.


Mikä on kirjallisuusupoke?

Kirjallisuusupoke on kirjastojen yhteinen sisältöpaketti verkkosivuille. Tuotamme Kirjastot.fi:ssä sisältöjä kaikkien yhteiseen käyttöön. Jotta sisältöjen hyödyntäminen verkkokirjastoissa, kotisivuilla ja blogeissa olisi mahdollisimman vaivatonta, kokoamme myös ajankohtaisia sisältöjä upokkeisiin. Kun lisäätte kerran upokkeen koodin sivuillenne, uudet sisällöt päivittyvät sivuillenne automaattisesti. Yksi tuottamistamme upokkeista on kirjallisuusupoke, joka tuo katsottavaksi ajankohtaisen videon ja siihen liittyvät linkit Kirjasammon ja Sivupiirin lukuvinkkeihin ja Makupalojen linkkivinkkeihin.

Nostamme kirjallisuusupokkeeseen ajankohtaisia sisältöjä, jotka voivat olla joko uusia tai jo aiemmin julkaistuja, mutta ajankohtaisia. Videota täydentävät lisätietolinkit voivat olla teemasta riippuen paitsi Kirjasampoon, Sivupiiriin ja Makupaloihin vieviä, myös esimerkiksi Musiikkikirjastot.fi-, eKirjasto- tai Kysy kirjastonhoitajalta -sisältöjä.

Upoke tuo usein päivittyvää ajankohtaista sisältöä vaivattomasti sivuillenne. Upoke löytyy jo monesta verkkokirjastosta ja kirjastojen kotisivuilta. Voitte käydä katsomassa miltä kirjallisuusupoke sivustoilla näyttää ainakin näissä verkkokirjastoissa ja kotisivuilla:
Eepos-kirjastotHeili-kirjastotKeski-kirjastot, Kirkes-kirjastotKuopion kaupunginkirjastoLapin kirjastotLastu-kirjastotLeppävirran kirjastoPiki-kirjastotSata-kirjastotVaara-kirjastotVanamo-kirjastot ja Vaski-kirjastot.
Jos listalta puuttuu kirjallisuusupokkeen sivuilleen liittäneitä kirjastoja, niin laittakaa viestiä. Meille jokainen viesti yhteiseksi tehtyjen sisältöjen hyödyntämisestä kirjastoissa on arvokas palaute!

Olkaa yhteyksissä, jos teillä on toiveita sisällöiksi, kaipaatte apua upokepaikan perustamiseen tai teillä on kysyttävää tai kommentoitavaa muissa palveluihimme liittyvissä asioissa.

 

Tavoitat meidät helpoiten mailitse: etunimi.sukunimi@kirjastot.fi
- Kirjasampo: Tuomas Aitonurmi
- Kirjastokaista: Riitta Taarasti
- Kysy kirjastonhoitajalta ja Makupalat.fi: Nina Granlund

Organisaatio
Kirjastokaista, Kirjasampo ja Makupalat